ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ μεταξύ των ατόμων που θα παραλάμβαναν τα «πακέτα-βόμβες»

eltakoutia

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ ήταν εκτός από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ μεταξύ των ατόμων που θα παραλάμβαναν τα οκτώ νέα «πακέτα-βόμβες».

Οπως έγινε γνωστό από πηγές της αστυνομίας τα οκτώ δέματα φαίνεται πως ταχυδρομήθηκαν σε διαφορετική χρονική στιγμή και όχι μαζί με τα άλλα δύο που κατέληξαν στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Εάν επιβεβαιωθεί αυτό το ενδεχόμενο, τότε εικάζεται πως η πρώτη αποστολή έγινε σε δοκιμαστικό πλαίσιο, προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο αυτά μπορούν να φτάσουν στον προορισμό τους χωρίς να γίνει αντιληπτό το περιεχόμενό τους.

Πάντως, ο έλεγχος στα ΕΛΤΑ συνεχίζεται ενώ δεν έχει εξακριβωθεί προς το παρόν εάν υπάρχουν και άλλα τέτοια δέματα. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των επιστολών είναι ίδια σε επίπεδο εκρηκτικής ύλης και συνδεσμολογίας.

Μέχρι στιγμής δεν είναι βέβαιο ότι και τα νέα «πακέτα-βόμβες» εστάλησαν από ταχυδρομικό κουτί αν και η αστυνομία εικάζει ότι αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο, καθώς οι αποστολείς θα ήθελαν να αποφύγουν να μπουν σε κατάστημα με κάμερες όπου θα καταγράφονταν οι κινήσεις τους.

Πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν χθες ότι τα οκτώ δέματα είχαν αποδέκτες ισχυρούς Ευρωπαίους οικονομικούς παράγοντες και μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Αντίστοιχα, ως αποστολείς εμφανίζονται διαπρεπείς Ελληνες οικονομολόγοι, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Γκ. Χαρδούβελης, καθηγητές πανεπιστημίου κ.ά.