Προς κινητοποιήσεις οι συμβασιούχοι

Προς κινητοποιήσεις οι συμβασιούχοι

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια προηγήθηκαν της χθεσινής συνάντησης του γ.γ. του υπ. Εσωτερικών Κ. Πουλάκη με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Εκατοντάδες απλήρωτοι συμβασιούχοι είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια στάσης εργασίας. Οταν οι εργαζόμενοι έμαθαν πως ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης απουσίαζε από το υπουργείο ξέσπασαν επεισόδια, έγινε αποκλεισμός της εισόδου, με κάδο και σκουπίδια. Τελικά, όταν έφθασε στον χώρο ο γ.γ., η κατάσταση ηρέμησε και πραγματοποιήθηκε συνάντηση μιας ώρας, χωρίς όμως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές. Μετά την ολοκλήρωσή της, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Ν. Τράκας δήλωσε ότι «δεν άκουσαν κάτι καινούργιο από τον γ.γ.» και δήλωσε πως η ομοσπονδία δίνει στην κυβέρνηση προθεσμία μία εβδομάδα για να λυθεί το πρόβλημα, αλλιώς θα προχωρήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Η αιτία της χθεσινής διαμαρτυρίας ήταν η μη ανανέωση των συμβάσεων των συμβασιούχων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουν εγκριθεί τα εντάλματα πληρωμής από τους αρμόδιους επιτρόπους, παρότι έχει περάσει σχετική νομοθετική ρύθμιση, με αποτέλεσμα χιλιάδες συμβασιούχοι να παραμένουν απλήρωτοι.

Ο κ. Πουλάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και τις γενικότερες παρεμβάσεις του υπουργείου για την επίλυση των εκκρεμοτήτων, ώστε όλες οι σχετικές συμβάσεις να παραταθούν και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για την εργασία τους. Υπογράμμισε πως το υπουργείο εξάντλησε τις θεσμικές του δυνατότητες. Οπως είπε, πρόσφατα εστάλη εγκύκλιος στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, όπου καθίσταται σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή καμία δικαιολογία για τη μη παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας στους δήμους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή