Υποχώρηση υπουργείου για επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις

Υποχώρηση υπουργείου για επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Σεπτέμβριο θα οργανωθούν τελικά οι επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις για όσους υποψηφίους απουσιάσουν δικαιολογημένα λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας από τις εξετάσεις του Ιουνίου σε κάποιο ή κάποια από τα μαθήματα. Το υπ. Παιδείας υπαναχώρησε από την αρχική του απόφαση υπό την πίεση των αντιδράσεων υποψηφίων και των γονιών τους, αλλά η απόφασή του εγείρει ερωτήματα.

Το υπουργείο ανακοίνωσε χθες ότι αποφάσισε «τη διεξαγωγή επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων τον Σεπτέμβριο, αφού εξέτασε όλες τις παιδαγωγικές, κοινωνικές και νομικές παραμέτρους του σύνθετου προβλήματος της καθιέρωσης επαναληπτικών εξετάσεων στο νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι λεπτομέρειες των επαναληπτικών θα διευκρινισθούν αφού ξεκαθαριστούν ζητήματα νομικής φύσης», ενώ επισημαίνεται ότι «η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων του Ιουνίου θα γίνει κανονικά, χωρίς να επηρεαστεί από τη διαδικασία των επαναληπτικών». Καθώς οι επαναληπτικές είναι μέτρο πρόνοιας προς τους υποψηφίους, θεωρείται ότι το υπουργείο οδηγήθηκε στην κατάργησή τους επειδή δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για να ολοκληρωθούν εντός του Ιουνίου χωρίς να αυξηθεί το κόστος των Πανελλαδικών. Με την οργάνωσή τους τον Σεπτέμβριο, το υπουργείο περιορίζει το κόστος αλλά αφήνει αναπάντητα ερωτήματα σε σχέση με τον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων που θα εξεταστούν στις επαναληπτικές, με δεδομένο ότι τα αποτελέσματα για τη μεγάλη μερίδα υποψηφίων θα ανακοινωθούν τέλη Αυγούστου, ενώ οι επαναληπτικές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι οι υποψήφιοι των επαναληπτικών θα θεωρηθούν ξεχωριστή/ειδική κατηγορία, στην οποία θα δοθεί ειδικό ποσοστό θέσεων επί του συνόλου των θέσεων στα ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή