Παραπομπή σε δίκη του Αριστείδη Φλώρου για το συμβόλαιο θανάτου

Παραπομπή σε δίκη του Αριστείδη Φλώρου για το συμβόλαιο θανάτου

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραπομπή σε δίκη του 38χρονου εκπροσώπου της εταιρείας Energa, Αριστείδη Φλώρου, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, προτείνει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Στην πρότασή του, με ημερομηνία 13 Μαρτίου, ο Θεολόγος Δελλήβεης – Δομένικος αποδέχεται ως ειλικρινείς τις ομολογίες των δύο Αλβανών κρατουμένων (πρόκειται για τους Αrber Bako και Olti Dulce), οι οποίοι ενώπιον του ανακριτή είχαν καταθέσει πως κατ’ εντολήν του Αριστείδη Φλώρου και αντί αμοιβής 100.000 ευρώ ανέλαβαν να δολοφονήσουν τον 62χρονο δικηγόρο και αντίδικο του Αριστείδη Φλώρου στην πολύκροτη δίκη για την υπόθεση Energa – Hellas Power. Αντίστοιχα, απορρίπτει τους ισχυρισμούς του 38χρονου μηχανικού, σύμφωνα με τους οποίους οι δύο Αλβανοί κακοποιοί ομολόγησαν την εμπλοκή τους στην απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου καθ’ υπόδειξιν του ιδίου του 62χρονου δικηγόρου. Επικαλείται για τον σκοπό αυτό τις καταθέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων και κρατουμένων στις φυλακές Χανίων, οι οποίοι διαψεύδουν πως ο Αντωνόπουλος επισκέφθηκε στη φυλακή και προσυνεννοήθηκε με τον έναν από τους δύο κατηγορουμένους ως φυσικούς αυτουργούς της εναντίον του απόπειρας δολοφονίας, Αλβανό Αrber Bako. Κατόπιν των παραπάνω, ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή του Αριστείδη Φλώρου (πρόσφατα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 χρόνων για την υπόθεση Energa – Hellas Power) στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, με την κατηγορία ότι «με πειθώ, φορτικότητα, συνεχείς παραινέσεις και συμβουλές, έπεισε τους Αrber Bako και Olti Dulce να διαπράξουν το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του Γιώργου Αντωνόπουλου».

Η ένοπλη επίθεση εναντίον του νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ και βασικού κατήγορου των εκπροσώπων των εταιρειών Energa και Hellas Power είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη. Ο 62χρονος έβγαινε από το σπίτι του κρατώντας τσαντάκι με 30.000 ευρώ, όταν οι δύο άνδρες τον απείλησαν προτάσσοντας ο πρώτος ένα πιστόλι με σιγαστήρα και ο δεύτερος ένα καλάσνικοφ. Επειτα από διάλογο λίγων δευτερολέπτων, ο ένας είχε πυροβολήσει τον δικηγόρο στο πρόσωπο τραυματίζοντάς τον. Στο σημείο της επίθεσης, η αστυνομία ταυτοποίησε γενετικό αποτύπωμα του ήδη σεσημασμένου Olti Dulce, ο οποίος συνελήφθη στα τέλη του περασμένου Αυγούστου στα σύνορα Σκοπίων – Βουλγαρίας. Μετά την έκδοσή του στην Ελλάδα είχε ομολογήσει τη συμμετοχή του στην απόπειρα δολοφονίας του 62χρονου δικηγόρου. Είχε υποδείξει ως ηθικό αυτουργό τον Αριστείδη Φλώρο και ως συνεργό του, τον επίσης Αλβανό κακοποιό Αrber Bako. Ο τελευταίος επιβεβαίωσε ενώπιον του ανακριτή την κατάθεση-ομολογία του συμπατριώτη και συνεργού του. Στην απολογία του, πάντως, ο ίδιος ο Φλώρος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντας τις καταθέσεις-ομολογίες των δύο Αλβανών ως «δημιουργήματα της φαντασίας τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή