Χαμζά Οσμάν: «Θλιβερό γεγονός η πυρκαγιά στο τέμενος Βαγιαζίτ»

Χαμζά Οσμάν: «Θλιβερό γεγονός η πυρκαγιά στο τέμενος Βαγιαζίτ»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θλιβερό γεγονός» για του μουσουλμάνους πιστούς και πλήγμα στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, χαρακτήρισε σε δήλωσή του στην «Κ» την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο ο τοποτηρητής της εκεί μουφτείας κ. Χαμζά Οσμάν.

«Πήγα επιτόπου, μίλησα με τους υπεύθυνους αλλά κανείς δεν μπορεί να πει τίποτε μέχρις ότου βγει το πόρισμα της πυροσβεστική», είπε και πρόσθεσε: «Οι ζημιές είναι εκτεταμένες, κάηκε ολοσχερώς η στέγη, τα σιδερένια υποστυλώματα έλιωσαν απο τις υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό το τέμενος δεν έχει μόνο ισχυρούς συμβολισμούς και τεράστια λατρευτική σημασία για τους μουσουλμάνους, αλλά αποτελέι και ένα σημαντικό πολιτιστικό μνημείο για 6τη χώρα μας, είναι το πρώτο ιστορικό τέμενος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια».

Ο τοποτηρητής μουφτής είπε ακόμα πως θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της μουφτείας μόλις γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα του πορίσματος, ενώ οι εργασίες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Στο ιστορικό τζαμί γίνονταν εργασίες αναστήλωσης και για τις λατρευτικές τους ανάγκες οι μουσουλμάνοι του Διδυμότειχου χρησιμοποιούσαν άλλα μικρότερο τέμενος στην πόλη.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή