ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Εξιχνίαση υποθέσεων κλοπών γεωργικών μηχανημάτων

trakter-thumb-large

 Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπής γεωργικών μηχανημάτων και διάφορων εργαλείων στο Ρέθυμνο, με τη σύλληψη 41χρονου Έλληνα για κλοπή, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Πρόκειται για δύο υποθέσεις κλοπής, που διαπράχθηκαν σε περιοχές των Δήμων Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου, στις 9 και 10 Μαρτίου 2017.

Συγκεκριμένα, σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου, ο δράστης αφαίρεσε από αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας 40χρονου, διάφορα γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία, όπως σκαπτικό μηχάνημα, θεριστικό μηχάνημα, ηλεκτροσυγκόλληση, κομπρεσέρ αέρος, 2 πλυστικά μηχανήματα κ.ά., συνολικής χρηματικής αξίας 5.000 ευρώ. Επίσης, στις 27 και στις 29 Ιανουαρίου 2017 είχε διαπράξει ακόμα μία κλοπή από αγροτεμάχιο σε περιοχή του Δήμου Αμαρίου, ιδιοκτησίας 66χρονου, από όπου αφαίρεσε ένα σκαπτικό μηχάνημα φρέζα.

Από την έρευνα και τα στοιχεία που αξιοποίησε η ΕΛΑΣ προέκυψε ότι ο δράστης διέπραξε τις κλοπές και στη συνέχεια διέθεσε τα κλοπιμαία προς πώληση μέσα από σχετική σελίδα στο διαδίκτυο. Οι αστυνομικοί έκλεισαν συνάντηση προκειμένου να αγοράσουν ένα γεωργικό μηχάνημα, το οποίο αναγνωρίστηκε από τον ιδιοκτήτη του και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη. Ακολούθησαν έρευνες σε οικίες που διατηρεί ο δράστης σε περιοχές των Δήμων Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο τρακτέρ, δύο αλυσοπρίονα, τρία ηλεκτρικά τριβεία, ένα σκαπτικό μηχάνημα φρέζα, μία ηλεκτροσυγκόλληση, ένα πλυστικό μηχάνημα, ένα χρτοκοπτικό μηχάνημα, ένα ελαιοραβδιστικό και μία κάννη πολεμικού τυφεκίου.

Τόσο ο 40χρονος όσο και ο 66χρονος αναγνώρισαν αντικείμενα που τους ανήκαν και τα παρέλαβαν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι συνεχίζουν την προανάκριση για τυχόν εμπλοκή του συλληφθέντα και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.