Ενα βραβείο – ανταμοιβή για την προσωπική και επιχειρηματική συμπεριφορά του Θεόδωρου Βασιλάκη

Ενα βραβείο – ανταμοιβή για την προσωπική και επιχειρηματική συμπεριφορά του Θεόδωρου Βασιλάκη

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το διατύπωσε ευφυέστατα ένας από τους σπουδαιότερους επιχειρηματίες του 20ού αιώνα: «Οταν μια επιχείρηση παράγει μόνο χρήμα, τότε είναι φτωχή», έλεγε ο Χένρι Φορντ, θεωρώντας ότι για να είναι κανείς ηγέτης στο επιχειρείν οφείλει να συνεισφέρει πρωτίστως στην ευημερία της κοινωνίας. Αυτή ήταν η απαράβατη αξία που υπηρέτησε ο Θεόδωρος Βασιλάκης από την έναρξη της δραστηριότητάς του στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1961. Στα 56 χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, προσέφερε στην Ελλάδα ένα δίκτυο επιχειρήσεων, από το οποίο ωφελήθηκε το κοινωνικό σύνολο όχι μόνον με χιλιάδες θέσεις εργασίας αλλά και από την οικοδόμηση μιας θετικής εικόνας για τη χώρα μας και τις δυνατότητες του ανθρωπίνου δυναμικού της, τόσο στην εποχή της άνθησης όσο και στην περίοδο της κρίσης.

Ο αυτοδημιούργητος Κρητικός βρίσκεται πίσω από την επιτυχία των αεροπορικών Aegean και Olympic Air, της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων Autohellas – Hertz που απλώνεται στα Βαλκάνια, την Ουκρανία και την Κύπρο, καθώς και της εταιρείας λιανικής αυτοκινήτων Autotechnica Velmar. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Τα τελευταία χρόνια ήταν ο πρωτεργάτης της ώθησης του τουρισμού των γκόλφερ στην Ελλάδα, ως εμπνευστής και δημιουργός του 1ου διεθνούς τουρνουά «Aegean Airlines Pro – Am», ενώ έφτιαξε ένα γήπεδο διεθνών προδιαγραφών για το άθλημα στη Χερσόνησο της Κρήτης, το «Crete Golf Club». Συμπυκνώνει όλες τις αρετές που πρέπει να έχει ένας σωστός επιχειρηματίας, δίνοντας πρωτίστως έμφαση στο πνεύμα της συνεργασίας, όπως φάνηκε την περασμένη Τρίτη το βράδυ στην τελετή της βράβευσής του με το 4o «Business Unusual Award» από το ALBA Graduate Business School και το American College of Greece, που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Στον ευχαριστήριο λόγο του, αφιέρωσε τη βράβευση στους εργαζομένους των επιχειρήσεών του και στην οικογένειά του, δηλαδή την αφοσιωμένη του σύζυγο Εμμανουέλα Αληγιζάκη και τους γιους του Ευτύχη και Γιώργο, ως τα πιο σημαντικά στηρίγματα στην πορεία του. Ο Θεόδωρος Βασιλάκης κινήθηκε πάντα σε χαμηλούς τόνους, δημιούργησε υγιείς και σταθερές επιχειρηματικές συνεργασίες όπως η Aegean, σε μια αγορά που επιβιώνουν οι μοναχικοί «παίκτες», διείδε τις ευκαιρίες και έβαλε στόχο να αποδείξει πως η Ελλάδα μπορεί να επιδείξει αξιοζήλευτα επιτεύγματα. Η εποχή μας έχει ανάγκη από ισχυρά ηγετικά πρότυπα που να διακρίνονται για τη συνέπεια των αρχών τους, όπως εξήγησαν ο πρύτανης του ALBA, καθηγητής Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου αλλά και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ALBA, Nίκος Εμπέογλου, παρουσιάζοντας την εξαιρετικά επιτυχημένη διαδρομή του επιχειρηματία. Με αυτό το βραβείο που ανταμείβει την προσωπική και επιχειρηματική συμπεριφορά σε βάθος δεκαετιών, έχουν άλλωστε τιμηθεί στο παρελθόν ο αείμνηστος Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος και ο Γιώργος Δαυίδ, ο οποίος ήταν παρών στη φετινή βράβευση. Αξίζει να σημειωθεί πως ο θεσμός του Business Unusual Award δεν αναδεικνύει μόνον τη θετική επιρροή του επιχειρείν στη χώρα μας αλλά και την κοινωνική ευαισθησία του ΑLBA με τη μορφή προσφοράς υποτροφιών σε άξιους υποψήφιους φοιτητές που στερούνται πόρους κάλυψης των διδάκτρων.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο κ. Βασιλάκης τόνισε: «Σήμερα, εξακολουθούμε να επιχειρούμε σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσα στην εξέλιξη και την ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών μας και η διατήρηση της οικονομικής μας ευρωστίας, ώστε να ανταποκριθούμε στον μεγάλο διεθνή ανταγωνισμό. Θέλουμε να αποδεικνύουμε συνεχώς ότι η Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσει και να προσφέρει σε διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, προβάλλουμε με όλους τους τρόπους τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας και ό,τι μας κάνει υπερήφανους ως Ελληνες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή