Εορταστική εκδήλωση στην «Ελπίδα» παρουσία του Αρχιεπισκόπου

Εορταστική εκδήλωση στην «Ελπίδα» παρουσία του Αρχιεπισκόπου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στον προαύλιο χώρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Ελπίδα». Τα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί, μαζί με τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα, οι γονείς τους καθώς και το ιατρικό, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό εόρτασαν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επέτειο της Επανάστασης του 1821, παρουσία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της προέδρου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.

Πρωταγωνιστές της γιορτής ήταν βεβαίως τα παιδιά, που με τις ερμηνείες τους στα θεατρικά δρώμενα –εμπνευσμένα από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και από τους ήρωες του 1821– προκάλεσαν μεγάλη χαρά και συγκίνηση σε όλους όσοι είχαν την τύχη να βρίσκονται εκεί. Την εκδήλωση παρακολούθησαν από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια του νοσοκομείου τα παιδιά που δεν μπορούσαν να κατέβουν στο προαύλιο, κουνώντας με σημαιούλες και συμμετέχοντας με τον δικό τους τρόπο.

Μέρος στη γιορτή έλαβαν και οι μητέρες των παιδιών που φιλοξενούνται στον Ξενώνα. Ντυμένες με παραδοσιακές στολές αφηγήθηκαν το χρονικό της Επανάστασης και την αφήγησή τους ζωντάνεψαν τα παιδιά απαγγέλλοντας ποιήματα για την Επανάσταση της 1821.

Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστηκε τον Αρχιεπίσκοπο, προσφέροντάς του ειδικό τιμητικό βραβείο: «Ολα αυτά τα χρόνια στέκεστε άγρυπνα δίπλα μας και προσεύχεστε για τα παιδιά της “Ελπίδας”. Τους δίνετε κουράγιο σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα ενάντια στον παιδικό καρκίνο και με την ευλογία σας τους μεταδίδετε την ελπίδα και τη δύναμη, απαλύνοντας τον πόνο και την αγωνία τους».

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην έργο της «Ελπίδας», τη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή