Διώξεις για τις λίστες στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Διώξεις για τις λίστες στο ΚΕΕΛΠΝΟ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαριές ποινικές διώξεις για υπαλλήλους που αναμείχθηκαν στην υπόθεση με τις «πειραγμένες λίστες» γιατρών και νοσηλευτών από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τις προσλήψεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ασκήθηκαν από την Εισαγγελία της Αθήνας μετά τη μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει για την υπόθεση ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης και ο τότε, το 2016, τομεάρχης σε θέματα Δικαιοσύνης για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Τζαβάρας.

Οι διώξεις αφορούν σε αδικήματα όπως απάτη με τις επιβαρυντικές περιστάσεις περί καταχραστών του Δημοσίου αλλά και παραβιάσεις της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, ενώ η δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα, τους υπουργούς Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή από το περασμένο καλοκαίρι.

Η μηνυτήρια αναφορά που οδήγησε και στην άσκηση των ποινικών διώξεων βασίστηκε στο ότι ο κ. Πολάκης, αυθαίρετα, επεξεργάστηκε τις αιτήσεις γιατρών και νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ για τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και αντικατέστησε τον κατάλογο επιτυχόντων που είχε εκδώσει η ειδική επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον δικό του κατάλογο.

Η απάντηση από την πλευρά του υπουργείου, τότε, ήταν πως η επεξεργασία αφορούσε τη «διόρθωση» λαθών στη μοριοδότηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή