Οι εξετάσεις γιατρών θα γίνουν τον Οκτώβριο

Οι εξετάσεις γιατρών θα γίνουν τον Οκτώβριο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ερχόμενο Οκτώβριο αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πρώτες πανελλαδικές εξετάσεις απόκτησης ιατρικής ειδικότητας, στο πλαίσιο του νέου συστήματος μεταπτυχιακής εκπαίδευσης των γιατρών που προωθεί το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Κώστα Μάρκου, οι Ομάδες Εργασίας που έχουν συσταθεί με αντικείμενο να καθορίσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για κάθε ειδικότητα αναμένεται να ολοκληρώσουν τις προτάσεις τους στο τέλος του ερχόμενου Μαΐου, ενώ η δεύτερη φάση του νέου συστήματος προγραμματίζεται να αρχίσει να υλοποιείται τον Οκτώβριο του 2017, με τις πρώτες εξετάσεις απόκτησης ειδικότητας με ενιαία πανελλαδική διαδικασία.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η «κόντρα» του ΚΕΣΥ με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος. Η Ομοσπονδία απορρίπτει το σχέδιο, ζητώντας επείγουσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας, ενώ το ΚΕΣΥ κατηγορεί την Ομοσπονδία ότι δεν συμμετέχει στον διάλογο. Υπενθυμίζεται ότι οι βασικοί άξονες του προτεινόμενου από το ΚΕΣΥ νέου συστήματος είναι ο καθορισμός του ελάχιστου αριθμού ειδικευμένων σε σχέση με τους ειδικευόμενους στα εκπαιδευτικά κέντρα, η διαμόρφωση ενός σύγχρονου προγράμματος σπουδών, ανά έτος ειδικότητας, με ποσοτικό και ποιοτικό καθορισμό των δεξιοτήτων που θα αποκτά ο ειδικευόμενος, η καθιέρωση βιβλιαρίου ειδικευόμενου (logbook) και η καθιέρωση τελικών ενιαίων εξετάσεων (τρεις φορές τον χρόνο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή