Προειδοποιήσεις από την Αρχή Δεδομένων

Προειδοποιήσεις από την Αρχή Δεδομένων

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προειδοποιήσεις προς ηλεκτρονικά μέσα αλλά και τις εφημερίδες «Η Αυγή» και «Kontra News» απηύθυνε με απόφασή της η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με τη δημοσιοποίηση email του αντιπροέδρου του ΣτΕ που αφορούσαν τη προσωπική του ζωή. Η Αρχή έκρινε ότι οι ενέργειες των ΜΜΕ συνιστούν παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσιοποίησή τους έγινε την περίοδο που ο ανώτατος δικαστής συμμετείχε στη συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εκείνων των ημερών, η δημοσιοποίηση στοιχείων της προσωπικής ζωής του ανώτατου δικαστικού λειτουργού έγιναν σε μια προσπάθεια εκβιασμού του, δεδομένου ότι εμφανιζόταν να τάσσεται υπέρ της αντισυνταγματικότητας του «νόμου Παππά». Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων παρενέβη αυτεπαγγέλτως και διενήργησε έρευνα επί του θέματος στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκαν εκπρόσωποι των εφημερίδων «Η Αυγή», «Kontra News», «Το Βήμα της Κυριακής» και των ιστοσελίδων «www.zougla.gr», «www.parapolitika.gr» και «www.koutipandoras.gr». Η Αρχή με την απόφασή της (41/2017) απηύθυνε στην ιστοσελίδα «www.zougla.gr», στην εφημερίδα «Η Αυγή» και στις ιστοσελίδες ενημερωτικού χαρακτήρα που αναπαρήγαγαν αυτούσια τα επίμαχα υποκλαπέντα email προειδοποίηση για άρση της παράβασης, άμεση αποανάρτηση/αφαίρεση αυτών από το Διαδίκτυο. Επιπλέον, η Αρχή απηύθυνε σε «Η Αυγή», «Kontra News», «www.parapolitika.gr», «www.koutipandoras.gr» και στις ιστοσελίδες ενημερωτικού χαρακτήρα που αναπαρήγαγαν αυτούσια τα παραπάνω δημοσιεύματα προειδοποίηση για άμεση αφαίρεση αυτών από το Διαδίκτυο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή