Ο «τιμοκατάλογος» των επίορκων στο κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων

Ο «τιμοκατάλογος» των επίορκων στο κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 250 ευρώ για κάθε υπόθεση που διεκπεραίωναν αμείβονταν οι δύο επίορκοι υπάλληλοι της αποκεντρωμένης διοίκησης του Πειραιά που βρίσκονταν μεταξύ των μελών σπείρας που φέρεται να εξασφάλιζε παράτυπα σε αλλοδαπούς άδειες εργασίας και διαμονής στη χώρα. Αντίστοιχα, ο 51χρονος  αστυνομικός που συνελήφθη και ο οποίος υπηρετεί στο Α.Τ. Κυψέλης εισέπραττε εισέπραττε αμοιβή ύψος 15 ευρώ για κάθε γνήσιο υπογραφής που θεωρούσε.

Για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που αριθμούσε 25 μέλη ηλικίας 27-65 ετών κατηγορείται και 47χρονος Ελληνας που εκτίει ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Εγκέφαλος του κυκλώματος είναι ένας υπήκοος Ουκρανίας, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης γραφείου εξυπηρέτησης αλλοδαπών στο Μεταξουργείο.

Σε ό,τι αφορά τη σύναψη εικονικών πολιτικών γάμων και πλαστών συμφώνων συμβίωσης τα μέλη της σπείρας έδιναν αμοιβή 70-400 ευρώ σε άστεγους και εξαρτημένους για να κάνουν χρήση των στοιχείων ταυτότητάς τους. Μάλιστα σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η αμοιβή του κυκλώματος για κάθε άδεια παραμονής και εργασίας στη χώρα που χορηγούνταν σε γυναίκες από την ανατολική Ευρώπη κυμαινόταν από 6.000 έως 7.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο εξάρθρωσης του κυκλώματος έχουν γίνει έρευνες σε 26 σπίτια και έχουν κατασχεθεί 213.000 ευρώ σε μετρητά. Εχουν επίσης ταυτοποιηθεί περιπτώσεις εικονικών συμφώνων συμβίωσης ενώ ερευνάται η δράση της οργάνωσης σε 210 συνολικά ψευδείς αναγνωρίσεις πατρότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή