ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τζίρος μισού εκατ. ευρώ από ινδικό γάμο στην Αθήνα

tziros-misoy-ekat-eyro-apo-indiko-gamo-stin-athina-2183098

Ολα είναι έτοιμα για τη πραγματοποίηση την προσεχή εβδομάδα της μεγαλύτερης γαμήλιας ινδικής τελετής που έχει λάβει χώρα ποτέ στο κέντρο της Αθήνας.

Τον μυθικό γάμο και τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα συνοδεύουν την τελετή θα παρακολουθήσουν 400 καλεσμένοι του μελλόνυμφου ζευγαριού. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι για τις ανάγκες του γάμου επιστρατεύθηκε από τη διοργανώτρια εταιρεία της εκδήλωσης For Your Event μέχρι και ρωμαϊκή άμαξα, που θα κάνει την εμφάνισή της στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας την Κυριακή 9 Απριλίου. Η άμαξα, που θα μεταφέρει τον γαμπρό στη νύφη, αποτελεί μέρος της εθιμοτυπίας του ινδικού γάμου. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή των ξενοδοχείων «Μεγάλη Βρεταννία» και King George, Τιμ Ανανιάδη, που έφερε στη δημοσιότητα το θέμα μέσω της «Κ», ο γάμος αναμένεται σε διάστημα 4 ημερών να προκαλέσει συνολικό τζίρο 500.000 ευρώ στην αγορά της πρωτεύουσας περιλαμβανομένου και του κόστους των ξενοδοχειακών υπηρεσιών. Για τη φιλοξενία του ζευγαριού και των καλεσμένων του έχει δεσμευθεί κατ’ αποκλειστικότητα τις ημέρες του γάμου και των εκδηλώσεων όλο το King George και μεγάλο μέρος της «Mεγάλης Βρεταννίας». Οι οικογένειες των μελλόνυμφων με καταγωγή από την Ινδία δραστηριοποιούνται στη Νιγηρία και στο Λονδίνο. Η Αθήνα κέρδισε την εμπιστοσύνη τους για την τέλεση του γάμου ανταγωνιζόμενη το Αμστερνταμ και τη Γενεύη. Η For Your Event έχει αναλάβει και παλαιότερα τη διοργάνωση γαμήλιας τελετής στη χώρα μας ξένων υπηκόων υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. Πέρυσι τον Ιούνιο διαχειρίστηκε τον γάμο ενός Αιγύπτιου μεγιστάνα με 120 καλεσμένους στη Σαντορίνη. Ο τζίρος του γάμου και των εκδηλώσεων έφθασε το 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο γαμήλιος τουρισμός είναι μία ιδιαίτερα ανερχόμενη μορφή τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς προσφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στους προορισμούς. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει οργανωμένη προβολή στις ξένες αγορές. Αντιθέτως, στην Κύπρο απασχολεί την πολιτεία. Μάλιστα, πρόσφατα, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ζήτησε από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού να ετοιμάσει ένα σχέδιο δράσης, ώστε η Κύπρος να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει για την τέλεση πολιτικών γάμων. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε έως και το ενδεχόμενο επιδότησης ανέργων για εποχικές προσλήψεις σε δήμους προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.