Η αθηναϊκή εμπειρία του Electra Metropolis, ενός προϊόντος με υπεραξία

Η αθηναϊκή εμπειρία του Electra Metropolis, ενός προϊόντος με υπεραξία

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αγαπάς την Αθήνα, πρέπει όμως και να το δείχνεις, να υπάρχει μια σχέση δούναι και λαβείν. Ακούω τον κ. Γεράσιμο Φωκά, έναν τζέντλεμαν του ελληνικού τουρισμού, να μιλάει για ζητήματα κοινωνικής ευθύνης και να λέει πως «οφείλουμε». «Η ευθύνη σηματοδοτεί τις τουριστικές μας επενδύσεις». Είμαστε στο ρουφ γκάρντεν του Electra Metropolis Hotel, του νέου ξενοδοχείου του ομίλου Electra Hotels & Resorts, στην οδό Μητροπόλεως, που από τον περασμένο Σεπτέμβριο, που άρχισε να λειτουργεί, συμβολίζει εμπράκτως την αθόρυβη επανάσταση που χρειάζεται η Αθήνα.

Η θέα της πόλης είναι συναρπαστική. Αλλωστε, το ρουφ γκάρντεν του ξενοδοχείου έγινε εξαρχής προορισμός. Δεν χορταίνει να κοιτάει κανείς την πόλη να απλώνεται ολόγυρα προς όλες τις κατευθύνσεις. Πίσω από την πισίνα, υψώνεται ο Λυκαβηττός, και από την πλευρά της Πλάκας, δεσπόζει, φυσικά, η Ακρόπολη. Ο κ. Γεράσιμος Φωκάς είναι αισιόδοξος για το τουριστικό καλοκαίρι. Οι πληρότητες ώς τον Ιούνιο αγγίζουν ποσοστά άνω του 80%, και στο ξενοδοχείο του ομίλου στην Πλάκα, στη Ναυάρχου Νικοδήμου, η πληρότητα για τον Απρίλιο έχει ξεπεράσει το 91%.

Αν δει κανείς με λεπτομέρεια το Electra Metropolis και φέρει στον νου το θαμπό κτίριο που στέγαζε κάποτε το υπουργείο Παιδείας στο ίδιο σημείο, δεν μπορεί παρά να σκεφτεί ότι για όλα χρειάζεται πίστη σε ένα όραμα. Το ξενοδοχείο είναι μια τεράστια επένδυση 20 εκατ. ευρώ και άνοιξε 150 θέσεις εργασίας αλλά η επίδρασή του στην πόλη είναι ήδη εμφανής. Δημιούργησε ένα μοντέλο προς μίμηση, ένα πόλο δημιουργίας, δουλειάς, ανάπτυξης και προοπτικής που σταδιακά «σηκώνει» όλη την περιοχή. Μακάρι και οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων να μπορούσαν να στηρίζουν όποιες επενδύσεις γίνονται στην Αθήνα. Και φυσικά, μακάρι να υπήρχε άλλο οικονομικό κλίμα.

Δραστήριοι πάντα, ο κ. Γεράσιμος Φωκάς και ο κ. Θανάσης Ρέτσος, που μαζί με τον αείμνηστο Θωμά Σβυριάδη ήταν η χρυσή τριανδρία του ομίλου επί σειρά δεκαετιών, μιλούν με πίστη για την Αθήνα και το αύριο. Γνωρίζουν από τη μακρά εμπειρία τους τις δυνατότητες της πόλης, που μπορεί να είναι ανεξάντλητες. Ο όμιλος, με εμπειρία 50 ετών, ενισχυμένος και με τη νέα, δυναμική γενιά, παράγει έργο και προϊόν με υπεραξία πέραν του αμιγώς τουριστικού προϊόντος. Αλλωστε, στη νέα εποχή του τουρισμού και καθώς η Αθήνα ανανεώνει την εικόνα της ως προορισμού, η έμφαση δίνεται στη συνολική εμπειρία, στην προστιθέμενη αξία της φιλοξενίας, σε όλα όσα μπορούν να κάνουν μια διαμονή στην ελληνική πρωτεύουσα ξεχωριστή. Το Electra Metropolis είναι το πρώτο ξενοδοχείο στη χώρα που λαμβάνει την πιστοποίηση Leed για πράσινα κτίρια, καθώς είναι ένα κτίριο που λειτουργεί με υψηλή τεχνολογία.

Κάθε τι που προκαλεί σκέψη στην Αθήνα για το πώς μπορεί να προχωρήσει αυτή η πόλη, να αναπτυχθεί σωστά, να προσφέρει εμπλουτισμένα προϊόντα σε ένα ελληνικό και διεθνές κοινό ποιότητος, με αποτέλεσμα και η αίγλη της πόλης να ανεβαίνει και ο πλούτος να αυξάνει, είναι από μόνο του κάτι πολύτιμο. Το Electra Metropolis εξαρχής ενέταξε στη φιλοσοφία του την καλλιέργεια μιας νέας σχέσης με την πόλη. «Αγαπάμε την Αθήνα», μου λένε οι άνθρωποι του ομίλου, και το πρόγραμμα «ReLove Athens» που εμπνεύστηκε το ξενοδοχείο με ειδικές προσφορές για Αθηναίους έδειξε ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν αν προσφέρεις μια διευρυμένη εμπειρία μέσα στην πόλη. Ισως κάποια πράγματα αλλάξουν, αν σκεφτούμε την Αθήνα και ως ταξιδιώτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή