ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ για τον ξυλοδαρμό: «Δεν θα αφήσουμε το φάντασμα του νεοναζισμού να επιστρέψει στους δρόμους της Ελλάδας»

ΣΥΡΙΖΑ για τον ξυλοδαρμό: «Δεν θα αφήσουμε το φάντασμα του νεοναζισμού να επιστρέψει στους δρόμους της Ελλάδας»

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση κατά του 24χρονου φοιτητή χθες στους Αμπελοκήπους. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει την επίθεση «δολοφονική», ενώ αναφέρει πως «ένας νεαρός φοιτητής έπεσε θύμα του τυφλού, ρατσιστικού μένους μελών της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης».

«Κάθε δημοκρατικός πολίτης, κάθε δημοκρατικό κόμμα, πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της συγκεκριμένης επίθεσης, οφείλει να συνταχθεί σε ένα μαζικό, πολύπλευρο κίνημα ενάντια στον φασισμό», καταλήγει η ανακοίνωση.  

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ 

«Τα φονικά τάγματα της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν ξανά. Ένας νεαρός φοιτητής έπεσε θύμα του τυφλού, ρατσιστικού μένους μελών της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης. Ο άγριος ξυλοδαρμός του, έρχεται να προστεθεί στη μακρά σειρά  δολοφονικών επιθέσεων και τραμπούκικων χτυπημάτων μεταναστών, αντιφασιστών, αριστερών, αγωνιζόμενων ανθρώπων.

Δεν μπορούμε και δεν θα αφήσουμε το φάντασμα του νεοναζισμού να επιστρέψει ξανά στους δρόμους της Ελλάδας και της Ευρώπης. Κανένας πολίτης δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, όσο η εγκληματική οργάνωση, που κρύβεται κάτω από τον μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος, σκορπά το ρατσιστικό, φονικό της μένος.

Κάθε δημοκρατικός πολίτης, κάθε δημοκρατικό κόμμα, πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της συγκεκριμένης επίθεσης, οφείλει να συνταχθεί σε ένα μαζικό, πολύπλευρο κίνημα ενάντια στον φασισμό».