Σεσημασμένοι οι δράστες της ληστείας στο Παλαιό Φάληρο – Νεκρός ο ένας από αυτούς

Σεσημασμένοι οι δράστες της ληστείας στο Παλαιό Φάληρο – Νεκρός ο ένας από αυτούς

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεσημασμένοι είναι οι δράστες  της επεισοδιακής ληστείας, το πρωί της Δευτέρας, σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο.  Πρόκειται για αλλοδαπούς που έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για ανθρωποκτονίες, ένοπλες ληστείες και διακεκριμένες κλοπές και όπως καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία έχουν αποφυλακιστεί χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου.

Οι ληστές, τέσσερα άτομα με κουκούλες μπήκαν σε διαμέρισμα του 8ου ορόφου πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως, όπου διέμενε μια 66χρονη και η οικιακή βοηθός της, ετών 55. Ακινητοποίησαν τις δύο γυναίκες με την απειλή όπλων και στη συνέχεια τις έδεσαν με πλαστικές χειροπέδες. Ωστόσο, ο γιος της ηλικιωμένης γυναίκας που μένει στον 9ο όροφο είχε εγκαταστήσει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, με αποτέλεσμα να αντιληφθεί πολύ γρήγορα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ληστεία και να ειδοποιήσει την Άμεση Δράση. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας, οι οποίοι συνέλαβαν δύο από τους δράστες σε διαμέρισμα στον 7ο όροφο όπου είχαν αποπειραθεί να κρυφτούν. Πρόκειται για έναν 40χρονο υπήκοο Ρωσίας και έναν 35χρονο Αρμένιο. Ο τρίτος συνεργός τους στην προσπάθειά του να ξεφύγει έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα.  Πρόκειται για 41 ετών Μολδαβό. Αντίθετα, παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών, ο τέταρτος συνεργός τους κατάφερε να διαφύγει.

Ο Ρώσος είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το 2007, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που είχε διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών, ενώ δύο χρόνια αργότερα σύμφωνα με τον φάκελό του, συμμετείχε και πάλι σε αιματηρή ένοπλη ληστεία, σε υποκατάστημα της EUROBANK στην Καλλιθέα. Κατά τη διαφυγή του είχε πυροβολήσει και τραυματίσει έναν ιδιωτικό φύλακα, ο οποίος είχε αποπειραθεί να τους καταδιώξει. Δύο χρόνια αργότερα, τον Ιούλιο του 2011, ο 40χρονος συνελήφθη και πάλι, μαζί με τέσσερις συνεργούς του, μετά από ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ. Κερατσινίου, από ομάδα της ΕΚΑΜ. Είχε προηγηθεί γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση, σε σπίτι στην Αμφιάλη, όπου είχαν καταφύγει πάνοπλοι. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος το 2015. Κατά πληροφορίες,  ανήκε σε συμμορία, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει την επεισοδιακή ληστεία χρηματαποστολής του καζίνο Πάρνηθας με λεία άνω του 1.5 εκατ. ευρώ το 2006.

Αντίστοιχα, ο 41χρονος Μολδαβός είχε συλληφθεί για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία το 2006. Στην διάρκεια ένοπλης ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στον Πειραιά, είχε πυροβολήσει και τραυματίσει θανάσιμα τον ιδιοκτήτη. Επίσης είχε καταδικαστεί για διακεκριμένες κλοπές και τελικά είχε αφεθεί ελεύθερος το 2015 με περιοριστικούς όρους.

Ο 35χρονος Αρμένιος είναι σεσημασμένος για κλοπές. Ο τέταρτος εκ των ληστών δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψή του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή