Την ίδρυση νέων Πρωτοδικείων στην Αθήνα εξετάζει ο Κοντονής

Την ίδρυση νέων Πρωτοδικείων στην Αθήνα εξετάζει ο Κοντονής

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από 36 ολόκληρα χρόνια, από τότε, που το 1981 ψηφίστηκε ο νόμος ο οποίος προέβλεπε την ίδρυση δύο ακόμα Πρωτοδικείων στο λεκανοπέδιο της Αττικής για να αντιμετωπιστεί ο υδροκεφαλισμός του Πρωτοδικείου της Αθήνας, και το θέμα επένερχεται στην ατζέντα του υπουργείου Δικαιοσύνης με τον υπουργό κ. Σταύρο Κοντονή να πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα την πρώτη διερευνημένη σύσκεψη για το θέμα με αρμόδιους παράγοντες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναζητεί λύση προκειμένου να ιδρυθούν δύο νέα πρωτοδικεία στο λεκανοπέδιο, καθώς το Πρωτοδικείο Αθηνών, αποτελεί από χρόνια το μεγαλύτερο της χώρας και αδυνατεί πλέον να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες πολίτες από όλη την Αττική που συρρέουν καθημερινά στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Ο κ. Κοντονής κατά τη σημερινή σύσκεψη στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειεας Αττικής και δήμαρχοι των περιοχών, έθεσε επί τάπητος το θέμα της χωροθέτησης των δύο νέων Πρωτοδικείου με σκοπό να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν οι απαιτούμενες εργαςίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή