Παλαιό Φάληρο: Στη ντουλάπα του σπιτιού κρυβόταν για 14 ώρες ο τέταρτος ληστής

Παλαιό Φάληρο: Στη ντουλάπα του σπιτιού κρυβόταν για 14 ώρες ο τέταρτος ληστής

3' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη ντουλάπα του σπιτιού που είχε αποπειραθεί να ληστέψει εντοπίστηκε στις έντεκα και μισή το βράδυ της Δευτέρας ο τέταρτος δράστης που αναζητούνταν από την αστυνομία. Ο κακοποιός παρέμενε κρυμμένος εκεί επί σχεδόν 14 ώρες. Βρέθηκε από τον γιο της ηλικιωμένης, η οποία είχε πέσει θύμα της απόπειρας ληστείας μαζί με την οικιακή βοηθό.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο ληστής έγινε αντιληπτός από τη μυρωδιά, καθώς είχε αφοδεύσει μέσα στη ντουλάπα.

Οταν ο γιος της 66χρονης άνοιξε την πόρτα της ντουλάπας ο δράστης τον απείλησε με όπλο και έτσι κατάφερε να διαφύγει για δεύτερη φορά.

Πάντως, είναι απορίας άξιον πως παρά την τεράστια κινητοποίηση των αστυνομικών που είχαν «χτενίσει» το εσωτερικό της πολυκατοικίας ο άνδρας κατάφερε να ξεφύγει βρίσκοντας καταφύγιο στη ντουλάπα.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν ο ίδιος ο γιος της ηλικιωμένης και ένοικος ενός διαμερίσματος 9ου ορόφου στην οδό Μουσών και Θησέως στο Παλαιό Φάληρο που λίγο μετά τις 10 χθες το πρωί, διαπίστωσε ότι στο από κάτω διαμέρισμα, όπου ζει η μητέρα του, είχαν εισβάλει τέσσερα άτομα με κουκούλες. Στο σπίτι της 66χρονης λειτουργούσε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που μετέδιδε σε πραγματικό χρόνο εικόνα στο κινητό του τηλέφωνο. Δίχως να χάσει χρόνο, ειδοποίησε την Αμεση Δράση, ενώ και ο ίδιος έτρεξε στο σημείο.

Το πρώτο περιπολικό έφθασε στην πολυκατοικία με σχετική –κατά πληροφορίες– καθυστέρηση, ενώ στο μεταξύ οι κάμερες από το διαμέρισμα της 66χρονης είχαν σταματήσει να αναμεταδίδουν εικόνα πιθανότατα επειδή οι κουκουλοφόροι είχαν κόψει τα καλώδια του ρεύματος. Το πλήρωμα του πρώτου περιπολικού ζήτησε τη συνδρομή και άλλων δυνάμεων, ενώ στο διαμέρισμα του 8ου ορόφου οι δράστες είχαν δέσει χειροπόδαρα την ένοικο και την 55χρονη Φιλιππινέζα οικιακή βοηθό με πλαστικές χειροπέδες. Στο σημείο έσπευσαν ένα ακόμη περιπολικό της Αμεσης Δράσης και δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αστυνομικοί ακροβολίστηκαν στην ταράτσα σε ρόλο παρατηρητών και άλλοι μπήκαν στην πολυκατοικία ψάχνοντας πόρτα πόρτα τους δράστες. Χτύπησαν το κουδούνι στο οροφοδιαμέρισμα του πρώτου ορόφου, δίχως ανταπόκριση, καθώς οι ένοικοι απουσίαζαν. Ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά και τους ζητήθηκε να επιστρέψουν στο σημείο. Ο έλεγχος συνεχίστηκε στα άλλα διαμερίσματα, δίχως οι αστυνομικοί να βρουν ίχνη των υπόπτων. Δεν συνέβη το ίδιο, ωστόσο, όταν έφθασαν στον 7ο όροφο. Το ζευγάρι των ενοίκων που φέρεται να μην είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε άνοιξε την πόρτα στους αστυνομικούς, οι οποίοι τους ζήτησαν να ερευνήσουν το διαμέρισμα. Εκείνοι, παρότι έδειξαν αρχικά να αιφνιδιάζονται, έδωσαν τη συγκατάθεσή τους. Οι ένστολοι με τα όπλα προτεταμένα ξεκίνησαν να ερευνούν τα δωμάτια. Ο ένας από τους δράστες βρέθηκε κρυμμένος σε ένα υπνοδωμάτιο και ο δεύτερος πίσω από γλάστρες στο μπαλκόνι. Δεν προέβαλαν αντίσταση και συνελήφθησαν. Αντιθέτως, οι άλλοι δύο ύποπτοι παρέμεναν άφαντοι μέχρι τη στιγμή που επέστρεψε στην πολυκατοικία ο ένοικος του 1ου που νωρίτερα απουσίαζε. Μπαίνοντας συνοδεία αστυνομικών στο σπίτι είδε νεκρό στο μπαλκόνι τον έναν από τους ληστές.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στην προσπάθειά του να διαφύγει πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό, με συνέπεια να βρει ακαριαίο θάνατο. Ο τέταρτος άνδρας έως αργά χθες το βράδυ συνέχιζε να διαφεύγει τη σύλληψη, παρά τη μεγάλη κινητοποίηση. Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί που πήγαν να παράσχουν βοήθεια στην 66χρονη και την οικιακή της βοηθό διαπίστωσαν ότι οι δύο γυναίκες είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν τις πλαστικές χειροπέδες. Το χρηματοκιβώτιο του διαμερίσματος βρέθηκε παραβιασμένο, ενώ στο σπίτι βρέθηκε και μια σακούλα με χρυσαφικά που οι δράστες εγκατέλειψαν. Εντοπίστηκαν ακόμη δύο όπλα και δύο ομοιώματα όπλων.

Οι δύο συλληφθέντες κατάγονται από Ρωσία (40 ετών) και Αρμενία (35 ετών), ενώ ο νεκρός είναι Μολδαβός (41 ετών). Αγνωστη παραμένει η ταυτότητα του συνεργού τους που διέφευγε τη σύλληψη. Οι δράστες έχουν πλούσιο «βιογραφικό», καθώς είναι σεσημασμένοι για ληστείες και κλοπές και φέρονται να έχουν αποφυλακιστεί χάρη στις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Ενδεικτικά, ο Ρώσος το 2009 κατηγορήθηκε για ληστεία στο υποκατάστημα Eurobank Καλλιθέας. Kατά τη διαφυγή του είχε τραυματίσει έναν ιδιώτη και ένα 9χρονο κορίτσι. Παρομοίως, το 2011 είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία των ΕΛΤΑ στο Κερατσίνι. Ο νεκρός Μολδαβός είχε κατηγορηθεί για δολοφονία ενός χρυσοχόου το 2006 και αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Αλικαρνασσού το 2015. Καταδίκες για διακεκριμένες κλοπές είχε και ο 35χρονος Αρμένιος. Ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ανακοίνωσή του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «επικίνδυνοι κακοποιοί, ευεργετηθέντες από τον νόμο Παρασκευόπουλου, αποπειράθηκαν να ληστέψουν φιλήσυχους πολίτες μέσα στο σπίτι τους, μέρα μεσημέρι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή