Χαρισμάθεια: Ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τα παιδιά στο Ίδρυμα Ευγενίδη

Χαρισμάθεια: Ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τα παιδιά στο Ίδρυμα Ευγενίδη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ανοίγοντας Ορίζοντες στην Εκπαίδευση: Σχολείο με Προσωπικότητα» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Χαρισμάθεια στο Ίδρυμα Ευγενίδη, στις 9 Απριλίου με τη συμμετοχή του Ευγένιου Τριβιζά.

«Θέλουμε να σχεδιάσουμε την εκπαίδευση ξανά, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα. Ονειρευόμαστε ένα σχολείο με προσωπικότητα. Θέλουμε το σχολείο να κάνει βήματα μακριά από την αποστήθιση! Η τυποποίηση δεν είναι πλέον ανάγκη της αγοράς εργασίας. Το αντίθετο. Οι τυποποιημένες εργασίες γίνονται πιο εύκολα και πιο γρήγορα από μηχανές και ο άνθρωπος αναλαμβάνει καθήκοντα που χρειάζονται άλλες δεξιότητες. Στην εποχή της πληροφορίας, η δυσκολία δεν είναι πια η πρόσβαση στη γνώση. Το αντίθετο. Η γνώση είναι ανοιχτή. Πληροφορίες υπάρχουν παντού γύρω μας» λένε οι άνθρωποι της Χαρισμάθειας.

«Η ανάγκη που υπάρχει σήμερα είναι να μάθουμε να τις αναζητούμε, να τις αξιολογούμε, να επιλέγουμε αυτές που χρειαζόμαστε και να τις χρησιμοποιούμε. Δε θα μπορούσε επομένως η εκπαίδευση του σήμερα να μην έχει στο επίκεντρο την ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας, την ανάδειξη της δημιουργικότητας και τη χρήση της τεχνολογίας» συμπληρώνουν.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 9.30 π.μ., η είσοδος είναι δωρεάν, παράλληλα με τις παρουσιάσεις θα υπάρχουν δράσεις για τα παιδιά, ενώ μετά τις 3 μ.μ. θα γίνουν workshops (ενδεικτικά για τους εκπαιδευτικούς το «Πλάνα Μαθήματος και Παραγωγή Εκπαιδευτικού Υλικού Πολυεπίπεδης Εκπαίδευσης») και σεμινάρια (ενδεικτικά για γονείς και ψυχολόγους το «Χαρισματικά Παιδιά: Χαρακτηριστικά, Συναισθηματικές Ανάγκες και Εκπαίδευση»)Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης εάν ζητηθεί.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στον ιστότοπο του Χαρισμάθεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή