Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι με διευρυμένο ωράριο

Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι με διευρυμένο ωράριο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που θα λειτουργούν με το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας ως τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, οι αρχαιολογικοί χώροι Ακρόπολης, Ακρωτηρίου Θήρας, Ανάκτορου Ζάκρου και Πέλλας, καθώς και το αρχαιολογικό μουσείο Χανίων είναι ήδη ανοικτοί από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ, επίσης το Σούνιο έως τη δύση του ηλίου και η Κνωσός έως τις 7 μ.μ..

Από αύριο από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. θα είναι ανοικτά, μεταξύ άλλων, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών (Βεργίνα), η Σπιναλόγκα κ.ά..

Ολοι οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία θα παραμείνουν κλειστά κατά την ημέρα του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Επίσης τη Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τις 12 π.μ. έως τις 5 μ.μ. και το Μεγάλο Σάββατο από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ..

Σύμφωνα με σχετική απόφαση της γενικής διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, των μνημείων και μουσείων της χώρας έως και την 31η Οκτωβρίου, καθορίζεται λεπτομερώς στον συνημμένο πίνακα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή