Μαχητικά πάνω από την Ακρόπολη στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος»

Μαχητικά πάνω από την Ακρόπολη στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος ’17» που διοργανώνεται από την Πολεμική Αεροπορία και χθες έγινε λίγο ευρύτερα γνωστή λόγω της διέλευσης πέντε μαχητικών πάνω από την Ακρόπολη και το κέντρο της Αθήνας. Στην άσκηση συμμετέχουν η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Ιταλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται πολλαπλά σενάρια τα οποία εμπλέκουν και τη χρήση ειδικών δυνάμεων, αλλά και αλεξιπτωτιστών. Ενδεικτικό του εύρους των επιχειρησιακών σεναρίων είναι ότι τα πέντε μαχητικά που πέταξαν χθες πάνω από την Ακρόπολη (τρία ελληνικά, ένα ισραηλινό και ένα ιταλικό), αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς το Καστελλόριζο όπου και πραγματοποίησαν εικονική προσβολή σε πλοίο.

Ανάλογες πτήσεις για τη λήψη αναμνηστικών φωτογραφιών πραγματοποιήθηκαν και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου στον Πατραϊκό Κόλπο. Παρά τις διάφορες πολυεθνικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, δεν έλειψαν ούτε και χθες οι τουρκικές προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο. Και χθες, όπως σχεδόν κάθε μέρα τις τελευταίες εβδομάδες, δύο ελληνικά και δύο τουρκικά F-16 ενεπλάκησαν σε εικονική αερομαχία στα νοτιοδυτικά της Λέσβου στις 14.40.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή