Κέρκυρα και Ρώμη «ψηφίζουν» για διακοπές το Πάσχα οι Ελληνες

Κέρκυρα και Ρώμη «ψηφίζουν» για διακοπές το Πάσχα οι Ελληνες

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημοφιλέστερος προορισμός για τους Ελληνες τη φετινή πασχαλινή περίοδο είναι η Κέρκυρα.

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η Τrivago για τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Ελλήνων τουριστών την περίοδο του Πάσχα. Στη λίστα με τους δέκα δημοφιλέστερους προορισμούς περιλαμβάνονται πέντε ελληνικοί και πέντε ξένοι, ενώ στην περυσινή λίστα δύο ήταν ελληνικοί και οκτώ ξένοι. Επίσης, πέρυσι την πρώτη θέση καταλάμβανε η Ρώμη.

Στη φετινή λίστα τη δεκάδα των προορισμών μετά την Κέρκυρα συμπληρώνουν κατά σειρά προτίμησης η Ρώμη, το Ναύπλιο, το Παρίσι, το Λονδίνο, η Μονεμβασιά, η Σαντορίνη, τα Ιωάννινα, το Αμστερνταμ και η Βενετία.

Οι online ξενοδοχειακές τιμές καταγράφουν αυξήσεις τόσο στους ελληνικούς όσο και στους ξένους προορισμούς. Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στη Ρώμη, όπου φέτος η μέση προτιμώμενη τιμή παρουσιάζει αύξηση κατά 26% σε σχέση με την περυσινή των 108 ευρώ και διαμορφώνεται στα 136 ευρώ. Στο Λονδίνο η τιμή εμφανίζει αύξηση κατά 23% από τα 149 στα 183 ευρώ, ενώ στο Ναύπλιο καταγράφεται μικρότερο ποσοστό αύξησης της τάξεως του 11% με την τιμή να φθάνει στα 102 ευρώ. Στην Κέρκυρα η ξενοδοχειακή τιμή διαμορφώνεται στα 114 ευρώ από 109 ευρώ που ήταν το 2016, ενώ στο Παρίσι η μέση προτιμώμενη τιμή ανέρχεται στα 128 ευρώ, αυξημένη κατά 2% σε σχέση με πέρυσι.

Τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψαν από αναζητήσεις που έγιναν μέσω της Trivago μεταξύ 19 Ιανουαρίου και 11 Μαρτίου 2017 για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από 13 έως 17 Απριλίου 2017. Σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των Ελλήνων σε κατηγορίες ξενοδοχείων, τα 4 αστέρων είχαν την υψηλότερη δημοφιλία, αγγίζοντας το 34% του όγκου των αναζητήσεων ακολουθούμενα από αυτά των 3 αστέρων με ποσοστό 28%.

Τα ξενοδοχεία 5 αστέρων ήταν στην τρίτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών συγκεντρώνοντας το 13% των αναζητήσεων. Ο μέσος χρόνος διαμονής στην Κέρκυρα, στο Ναύπλιο, στη Μονεμβασιά, στη Σαντορίνη και στα Ιωάννινα είναι 3 ημέρες ενώ στη Ρώμη, στο Παρίσι, στο Λονδίνο και στο Αμστερνταμ είναι 4 ημέρες.

Η Αθήνα

Στο μεταξύ, η Αθήνα είναι ο ελληνικός προορισμός που θα προτιμηθεί περισσότερο από τους ξένους τουρίστες το φετινό Πάσχα, καθώς 7 από τις 10 εθνικότητες των επισκεπτών που θα έρθουν στη χώρα μας επέλεξαν την πρωτεύουσα για τις διακοπές τους. Ειδικότερα, η Αθήνα προτιμήθηκε από τους Ιταλούς, τους Γάλλους, τους Σουηδούς, τους Ρουμάνους, τους Αυστριακούς και τους Βέλγους. Τη μεγαλύτερη μέση προτιμώμενη τιμή (130 ευρώ) για τη διαμονή τους στην Αθήνα θα καταβάλουν οι Δανοί. Οι Ισραηλινοί θα προτιμήσουν την Κρήτη με τη μέση τιμή να είναι 181 ευρώ, ενώ οι Ελβετοί επέλεξαν τη Σαντορίνη με την τιμή να διαμορφώνεται στα 207 ευρώ και οι Σέρβοι τη Θεσσαλονίκη με 85 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή