Απανωτές ληστείες σε Βοιωτία και Εύβοια

Απανωτές ληστείες σε Βοιωτία και Εύβοια

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανεμφανίστηκαν χθες τα ξημερώματα σε Βοιωτία και Εύβοια οι αποκαλούμενοι «ληστές των χρηματοκιβωτίων». Λήστεψαν την Ολυμπιακή Ζυθοποιεία και τη σαπωνοποιία «Παπουτσάνης», αφού πρώτα απείλησαν με όπλα και έδεσαν με πλαστικές χειροπέδες φύλακες και εργάτες.

Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε στις 3.25 π.μ. στην Αυλίδα Βοιωτίας, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της ζυθοποιίας. Πέντε δράστες με κουκούλες foul face ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιών και ενός καλάσνικοφ τον 29χρονο φύλακα και τον έδεσαν χειροπόδαρα με πλαστικές χειροπέδες. Στη συνέχεια, μπήκαν στο εσωτερικό του εργοστασίου, όπου εντόπισαν υπάλληλο που εργάζεται ως χημικός. Την κλείδωσαν σε δωμάτιο και έψαξαν τους χώρους του εργοστασίου, δίχως –σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.– να αποσαφηνιστεί εάν αφαίρεσαν χρήματα ή άλλα αντικείμενα. Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, επιβιβάστηκαν σε γκρι Ι.Χ. και διέφυγαν.

Εξετάζεται εάν οι ίδιοι δράστες ή συνεργοί τους έδρασαν λίγη ώρα αργότερα στη Ριτσώνα Εύβοιας, μερικά μόλις χιλιόμετρα μακριά από την Αυλίδα. Εκεί, στις 3.40 π.μ., τέσσερις κουκουλοφόροι ακινητοποίησαν τον φύλακα στο προαύλιο και δύο εργάτες της σαπωνοποιίας «Παπουτσάνης» και ανενόχλητοι αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο (δεν αποσαφηνίστηκε το ποσό που υπήρχε στο εσωτερικό του) και το κινητό τηλέφωνο του φύλακα, προκειμένου πιθανότατα να καθυστερήσει να ενημερώσει την αστυνομία.

Πριν από δύο εβδομάδες, τα μέλη της ίδιας –πιθανότατα– σπείρας είχαν ληστέψει εταιρεία Logistics και το τελωνείο της Οινόης, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Και σ’ εκείνη την περίπτωση, οι ληστές είχαν αφαιρέσει το χρηματοκιβώτιο και είχαν διαφύγει με το αυτοκίνητο του φύλακα, τον οποίο είχαν ακινητοποιήσει με την απειλή όπλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή