Διοργάνωση ημερίδων από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο

Διοργάνωση ημερίδων από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επεξεργασία των θέσεών της ενόψει της έναρξης του δημόσιου διαλόγου για την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση ξεκινά η Εκκλησία. Το σκέλος στο οποίο εστιάζει είναι οι σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας. Μάλιστα, θα απευθυνθεί στον λαό για να αφουγκραστεί το δημόσιο αίσθημα για το θέμα, ενισχύοντας την πολιτική του διάσταση. Ειδικότερα, με δεδομένο το σχέδιο αναθεώρησης του Συντάγματος της ομάδας εργασίας νομικών και πολιτικών επιστημόνων που συγκροτήθηκε με τον συντονισμό του Γιώργου Κατρούγκαλου, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να μελετήσει τις δικές της θέσεις, καθώς ο δεύτερος άξονας του εν λόγω σχεδίου αφορά τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας και τιτλοφορείται «Διακριτότητα Κράτους-Εκκλησίας».

Εκκλησιαστικές πηγές ανέφεραν, μιλώντας χθες στην «Κ», ότι «η Εκκλησία θα επεξεργαστεί τις θέσεις της και θα τις καταθέσει όταν ξεκινήσει ο δημόσιος διάλογος. Μάλιστα, η Ιερά Σύνοδος σκοπεύει να διοργανώσει σε όλες τις περιφέρειες της χώρας αμέσως μετά το Πάσχα ενημερωτικές ημερίδες για όλα τα θέματα που άπτονται των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας, με τη συμμετοχή όχι μόνο των τοπικών επισκόπων και κληρικών αλλά κυρίως των πολιτών».

Παράλληλα, χθες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου συναντήθηκαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Ιωάννη Μπενίση και το εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κωνσταντίνο Βαφειάδη, τους οποίους ευχαρίστησαν για την αποδοχή του αιτήματος να συμπεριληφθούν στα κοινωνικά τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ 124 φιλανθρωπικές δομές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των μητροπόλεων της Περιφέρειας Αττικής.

Οι δομές αυτές είναι: 80 συσσίτια, τέσσερις βρεφονηπιακοί σταθμοί, δεκαπέντε στέγες γερόντων, πέντε ιδρύματα, επτά οικοτροφεία ψυχικά ασθενών, ένας ξενώνας ασυνόδευτων προσφύγων, δύο ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία, πέντε κοινωνικά φροντιστήρια, τρία πνευματικά κέντρα και δύο κοινωνικά παντοπωλεία.

Ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι της ΕΥΔΑΠ προσέφεραν ένα μεγάλο ευεργέτημα στο κοινωνικό έργο αγάπης της Εκκλησίας, ενώ ο κ. Μπενίσης επισήμανε ότι «πάγια θέση της ΕΥΔΑΠ είναι κανείς συμπολίτης μας να μη στερηθεί το αγαθό του νερού για οικονομικούς λόγους, γι’ αυτό και έχουμε θεσπίσει το κοινωνικό τιμολόγιο, στο οποίο και εντάξαμε τις 144 παροχές νερού των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης της Εκκλησίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή