Ανελκύστηκε το σκάφος του πολύνεκρου δυστυχήματος στην Αίγινα

Ανελκύστηκε το σκάφος του πολύνεκρου δυστυχήματος στην Αίγινα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έξι μήνες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα ανοιχτά της Αίγινας ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης η ανέλκυση του τουριστικού σκάφους «Αντωνία» προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες των πραγματογνωμόνων. 

Το δυστύχημα συνέβη στις 16 Αυγούστου όταν το ταχύπλοο «Ντουέντε» συγκρούστηκε με το «Αντωνία». Τέσσερις από τους επιβάτες του τουριστικού σκάφους, μεταξύ των οποίων ένα κορίτσι 5 ετών με τον πατέρα του, καθώς και ο καπετάνιος σκοτώθηκαν. Κάποιοι εκ των διασωθέντων νοσηλεύθηκαν με βαριά τραύματα σε νοσοκομεία, όπως μία 29χρονη με μερικό ακρωτηριασμό αριστερής κνήμης που χειρουργήθηκε στο ΚΑΤ. Το «Αντωνία» παρέμενε μέχρι σήμερα βυθισμένο σε βάθος 31,5 μέτρων, στο θαλάσσιο πέρασμα μεταξύ Πέρδικας Αίγινας και νήσου Μονής. Όπως είχε γράψει και η «Κ», σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, το ναυάγιο βρισκόταν σε «ορθή θέση με την τρόπιδά του προς τα κάτω και τα καταστρώματά του προς την επιφάνεια της θάλασσας (όπως δηλαδή όταν πλέει κανονικά)».

Σε βίντεο που είχε παρουσιάσει η «Κ» το τουριστικό σκάφος φαινόταν καθηλωμένο στον βυθό με ένα μεγάλο τσάκισμα στη μέση της δεξιάς πλευράς του, εκεί όπου το εμβόλισε το ταχύπλοο. Η καμπίνα του καπετάνιου είχε διαλυθεί ολοσχερώς. Τις ίδιες εικόνες αντίκρισαν το πρωί της Πέμπτης και όσοι παρακολούθησαν την ανέλκυση του «Αντωνία». 

Ο χειριστής του «Ντουέντε», Θρασύβουλος Λυκουρέζος, παραμένει προφυλακισμένος, ενώ εντός δύο μηνών το αργότερο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή