Στη φυλακή ο 42χρονος οπαδός της Χ.Α.

Στη φυλακή ο 42χρονος οπαδός της Χ.Α.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη φυλακή οδηγήθηκε με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα μετά την πολύωρη απολογία του ο 42χρονος που κατηγορείται ότι μετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή στους Αμπελοκήπους, όταν αυτός δέχθηκε επίθεση από οπαδούς της Χρυσής Αυγής.

Για την προσωρινή του κράτηση μέτρησε το γεγονός ότι ο φοιτητής, που είχε εμφανή τα σημάδια από τον άγριο ξυλοδαρμό του, έκλεισε την κατάθεσή του χθες ενώπιον του ανακριτή δηλώνοντας πως αναγνωρίζει στο πρόσωπο του κατηγορουμένου έναν από τους δράστες της επίθεσης.

Η αναγνώρισή του αμφισβητήθηκε έντονα από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, που μεταξύ άλλων σημείωσε ότι αυτή έγινε εκ των υστέρων και ήταν αποτέλεσμα της εμφάνισης του προσώπου του 42χρονου κατά κόρον τις τελευταίες ημέρες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την άποψη της υπεράσπισης, το θύμα, αρχικά στην αστυνομία, δεν προέβη σε αναγνώριση του 42χρονου και σε σχετικές ερωτήσεις αρνήθηκε να δώσει θετική απάντηση. Την αντίδρασή του για την αναγνώρισή του εκδήλωσε με τον δικό του τρόπο, εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, και ο κατηγορούμενος, ο οποίος επιτέθηκε λεκτικά στο θύμα.

Πάντως, η ενσωμάτωση στη δικογραφία και της ιατροδικαστικής έκθεσης, πέραν του γεγονότος ότι τα χτυπήματα ήταν εμφανή στο πρόσωπο του φοιτητή, κατέδειξαν ότι η επίθεση εις βάρος του υπήρξε σκληρή και, για τον λόγο αυτόν, η αρχική δίωξη άλλαξε και πλέον οι μετέχοντες στην επίθεση –μεταξύ των οποίων και ο 42χρονος– κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ο ίδιος ο φοιτητής, που βρέθηκε χθες από το πρωί στο ανακριτικό γραφείο, κατέθεσε τα όσα βίωσε όταν βρέθηκε να γρονθοκοπείται άγρια στο πρόσωπο και στο σώμα, ενώ υπέρ του κατηγορουμένου εξετάσθηκαν δύο μάρτυρες, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της άποψης ότι ο 42χρονος δεν είχε σχέση με το περιστατικό, ήταν αλλού και ότι η μαρτυρία εις βάρος του οφειλόταν σε προσωπικές διαφορές.

O κατηγορούμενος

Τη θέση αυτή έλαβε και ο ίδιος ο κατηγορούμενος. Απολογούμενος είπε ότι η επιβαρυντική μαρτυρία που τον ενέπλεξε στην επίθεση οφειλόταν σε αντιπαλότητα ετών που είχε με τον μάρτυρα, ο οποίος, όπως είπε, στο παρελθόν τον είχε απειλήσει ότι θα τον εκδικηθεί. Παρούσα στα δικαστήρια ήταν και η μητέρα του θύματος, η οποία με δηλώσεις της καταδίκασε το φαινόμενο της βίαιης δράσης μελών και οπαδών της Χρυσής Αυγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή