Διάσκεψη του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών

Διάσκεψη του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 24 Απριλίου στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη υπουργική διάσκεψη του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, το οποίο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και την πολύ ενεργή συμμετοχή του Κινέζου ομολόγου του Γουάνγκ Γι. Στο Ancient Civilizations Forum θα είναι παρόντες, εκτός από τους ΥΠΕΞ Ελλάδας και Κίνας, οι οποίοι απευθύνουν από κοινού την πρόσκληση, και οι ομόλογοί τους από Αίγυπτο, Βολιβία, Ινδία, Ιράκ, Ιράν, Ιταλία, Μεξικό και Περού.

Η διάσκεψη αποτελεί πρωτοβουλία διπλωματίας σε πολιτιστικό επίπεδο ανάμεσα σε χώρες που αναγνωρίζονται ως κοιτίδες αρχαίων πολιτισμών σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές του κόσμου. Πηγές του ΥΠΕΞ ανέφεραν ότι σκοπός είναι να καλλιεργηθούν συνέργειες, αλλά και να διεξαχθεί διεξοδική συζήτηση «για τον ρόλο του πολιτισμού ως πηγής ήπιας ισχύος». Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το φόρουμ αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των πρωτοβουλιών της εξωτερικής πολιτικής τα τελευταία δύο χρόνια, μετά τη Διάσκεψη για τον Θρησκευτικό Πλουραλισμό στη Μέση Ανατολή, τη Διάσκεψη της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα (που θα επαναληφθεί τον Μάιο) και τα τετραμερή και τριμερή σχήματα συνεργασίας σε Ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή