Νέα προγράμματα Ιστορίας από τη Γ΄ Δημοτικού

Νέα προγράμματα Ιστορίας από τη Γ΄ Δημοτικού

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Παιδείας ανοίγει το ζήτημα των νέων προγραμμάτων της Ιστορίας, την ίδια στιγμή που ταλανίζεται από τις εκκρεμότητες των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Χθες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής τα προσχέδια των προγραμμάτων σπουδών της Ιστορίας από τη Γ΄ Δημοτικού έως τη Γ΄ Λυκείου. Τα προσχέδια αλλάζουν επί της ουσίας τη μεθοδολογία παρουσίασης της ύλης και της διδασκαλίας του μαθήματος, ενώ το «προσανατολίζουν» προς τις κοινωνικές επιστήμες.

Ωστόσο, προς το παρόν, η εκπαιδευτική κοινότητα παρουσιάζεται με άλλα προβλήματα, που ζητούν άμεσες λύσεις. Ενδεικτικά, χθες συνεχίστηκε η ένταση στο προαύλιο του υπουργείου από εκπαιδευτικούς οι οποίοι παρέμειναν εκεί όλο το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη, σε αντίσκηνα. Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται διότι διευρύνεται η δεξαμενή όσων μπορούν να διεκδικήσουν θέση σε σχολεία ειδικής αγωγής (όχι μόνο με όσους έχουν πρώτο πτυχίο στον κλάδο αυτό, αλλά και με εκείνους με μεταπτυχιακό τίτλο στην ειδική αγωγή). Οι εκπαιδευτικοί έκαψαν συμβολικά τα πτυχία τους, ενώ η διαδήλωση έγινε αιτία, έτσι αναφέρθηκε, να αναβληθεί για σήμερα η συνέντευξη Τύπου του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου, στην οποία θα παρουσιάσει αλλαγές στο καθεστώς των μεταπτυχιακών σπουδών και στη λειτουργία των ΑΕΙ.

Παράλληλα, αναμένεται η υπουργική απόφαση για τον τελικό αριθμό των εισακτέων ανά σχολή μετά τη μείωση της μείωσης που είχε ανακοινώσει το υπουργείο στις 15 Μαρτίου. Χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος Γιάννης Βαφειαδάκης σχολίασε την ανακοίνωση ότι ο γ.γ. του υπουργείου Γιάννης Παντής θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον του, αναφέροντας ότι «επιχείρησε με δηλώσεις του να θέσει θέμα αδιάβλητου των Πανελλαδικών Εξετάσεων». «Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να πλήξουν κάθε φωνή λογικής» ανέφερε ο κ. Βαφειαδάκης, σημειώνοντας ότι «όσοι είναι υπεύθυνοι για το κλίμα αλαλούμ δεν μπορούν να εμφανιστούν ως τιμωροί τυχοδιωκτικών συμπεριφορών. Οσοι ευθύνονται για την προχειρότητα και τη σύγχυση δεν μπορούν να κρύψουν τη σκοπιμότητα της κίνησής τους».

Τέλος, ανακοινώθηκαν οι όροι για τη χορήγηση προπτυχιακών υποτροφιών, από 200 έως 380 ευρώ μηνιαίως, για το 2016 – 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή