Καταγγελία για εκπτώσεις στις υπηρεσίες ΚΕΕΛΠΝΟ

Καταγγελία για εκπτώσεις στις υπηρεσίες ΚΕΕΛΠΝΟ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικίνδυνες «εκπτώσεις» στα προγράμματα και τις υπηρεσίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που αφορούν την πρόληψη της μετάδοσης του ιού του εϊτζ και την υποστήριξη των οροθετικών ατόμων καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του κέντρου, που κάνουν λόγο για αδιαφορία από τη διοίκηση. Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι επισκέψεις σε σχολεία για την ενημέρωση για τον ιό του εϊτζ έχουν μειωθεί δραματικά, γίνονται «εκπτώσεις» στον αριθμό των συρίγγων που μοιράζονται στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, ενώ οι στεγαστικές δομές του ΚΕΕΛΠΝΟ για τα οροθετικά άτομα κινδυνεύουν να «ξεμείνουν» από τρόφιμα την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του σωματείου, από τις αρχές της σχολικής περιόδου 2016-2017 έως και σήμερα έχουν ενημερωθεί από το ΚΕΕΠΝΟ για τον ιό του εϊτζ και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα 3.000 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όταν πέρυσι είχαν ενημερωθεί 20.000 μαθητές και το σχολικό έτος 2014-2015, 25.000 μαθητές.

Οπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής, για εφέτος απορρίφθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ 250 αιτήματα σχολείων για υγειονομική ενημέρωση. Επιπροσθέτως, από τον Ιανουάριο έως σήμερα οι σύριγγες που μοιράζονται στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, στο πλαίσιο των προγραμμάτων μείωσης της βλάβης, είναι τρεις ανά άτομο, αντί δέκα ανά άτομο, όπως γινόταν πριν, ενώ την τελευταία εβδομάδα έχει σταματήσει πλήρως η διανομή. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προγράμματα μείωσης της βλάβης στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών ήταν βασικό εργαλείο του ΚΕΕΛΠΝΟ για την ανάσχεση της επιδημίας εϊτζ σε αυτή την πληθυσμιακή ομάδα που καταγράφηκε στην Αθήνα τη διετία 2011-2012. Κατά τον κ. Πουλή, αιτία είναι ότι καθυστέρησαν δραματικά οι προμήθειες συρίγγων από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, οι δύο στεγαστικές δομές του ΚΕΕΛΠΝΟ για οροθετικά άτομα σε Αθήνα και Πειραιά, για τρίτη φορά μέσα στους τρεις τελευταίους μήνες, αδυνατούν να παράσχουν σίτιση και είδη διαβίωσης στα 70 άτομα που είτε διαμένουν σε αυτές είτε τις επισκέπτονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή