Διεθνής διάκριση για το Εργαστήριο Ναυτικής Μηχανολογίας του ΕΜΠ

Διεθνής διάκριση για το Εργαστήριο Ναυτικής Μηχανολογίας του ΕΜΠ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Εργαστήριο Ναυτικής Μηχανολογίας του ΕΜΠ συγκαταλέγεται στα δέκα καλύτερα Εργαστήρια για μεγάλους κινητήρες στον κόσμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΜΠ, τον Δεκέμβριο του 2016 ξεκίνησε, με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου LEC-Αυστρίας, μια διαδικασία διεθνούς αξιολόγησης των Πανεπιστημιακών Εργαστηρίων και Ερευνητικών Κέντρων που έχουν σαν αντικείμενο τους Μεγάλους Κινητήρες.

Ως Μεγάλοι Κινητήρες θεωρούνται θερμικοί εμβολοφόροι κινητήρες για πρόωση πλοίων και τραίνων καθώς και για ηλεκτροπαραγωγή.

Στη διαδικασία αξιολόγησης προκρίθηκαν κατ’ αρχήν 38 «συγκρίσιμοι» οργανισμοί από τους οποίους 8 ερευνητικά ινστιτούτα και 30 πανεπιστήμια, συνολικά 22 στην Ευρώπη, 9 στις ΗΠΑ και 7 στην Ασία.

Η τελική αξιολόγηση ήταν μεταξύ 37 οργανισμών, καθώς αποσύρθηκε ένα ινστιτούτο από τις ΗΠΑ. Ο κάθε οργανισμός από τους 37  είχε την δυνατότητα να ψηφίσει τους κατά την γνώμη του 5 καλύτερους άλλους οργανισμούς, σε 6 κατηγορίες κριτηρίων (π.χ. επιστημονική φήμη, υποδομές κ.ά).

Η ψηφοφορία ήταν μυστική, σε ανεξάρτητη ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Με βάση τις ψήφους σε κάθε κατηγορία, κατόπιν έγινε συνολική αξιολόγηση και ταξινόμηση του κάθε συμμετέχοντα οργανισμού ανά ομάδα RANK1-5 , RANK6-9 κλπ., ώστε να αποφευχθεί στατιστικό λάθος.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 28 Μαρτίου και το Εργαστήριο Ναυτικής Μηχανολογίας–ΕΜΠ βρίσκεται στην ομάδα με RANK 6-9.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή