Λύση στο πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο – Προς υπογραφή της σύμβασης του έργου

Λύση στο πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο – Προς υπογραφή της σύμβασης του έργου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λύση στο πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων που ταλανίζει την Πελοπόννησο δόθηκε σε διυπουργική σύσκεψη με συμμετοχή της Περιφέρειας και του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης της διυπουργικής επιτροπής, της οποίας προήδρευσε ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης, αποφασίστηκε να δοθεί το «πράσινο φως», προκειμένου να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα βήματα, εντός του Απριλίου, για την υπογραφή της σύμβασης του έργου για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.

Οπως ανέφερε ο κ. Φλαμπουράρης στη δήλωσή του «η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως προκειμένου να ολοκληρωθούν ταχύτατα τα απαραίτητα βήματα,και μάλιστα εντός του Απριλίου, ώστε να υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής του έργου».

Τόνισε παράλληλα πως «η κυβέρνηση έχει καταφέρει να βελτιώσει σημαντικά τους όρους που προέβλεπε η προηγούμενη σύμβαση στα παρακάτω σημεία:

α) μείωση του χρόνου διάρκειας της σύμβασης από 27 σε 21 χρόνια.

β) μείωση της εγγυημένης ποσότητας που θα αποδίδεται στην κεντρική διαχείριση από 150.000 χιλιάδες τόνους σε 100.000 χιλιάδες τόνους.

γ) κατασκευή επτά σταθμών μεταφόρτωσης αντί για δύο.

δ) ανταποδοτική παροχή ρεύματος σε κατοίκους της περιοχής, το οποίο θα προέρχεται από δωρεά της κατασκευάστριας εταιρείας μετά από την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων.

Κατόπιν όλων αυτών γίνεται σαφές, όπως είπε, ότι θα υπάρχει σημαντική μείωση στα ανταποδοτικά τέλη που θα επιβαρύνουν τους πολίτες, λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση του κόστους μεταφοράς και τη δυνατότητα διαχείρισης και αξιοποίησης μεγαλύτερης ποσότητας απορριμμάτων από τους Δήμους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ως μέλη της επιτροπής, οι υπουργοί Εσωτερικών Παν. Σκουρλέτης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτσης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκ. Φάμελλος και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή