Αιφνιδιαστική εξέλιξη για τα απορρίμματα της Πελοποννήσου

Αιφνιδιαστική εξέλιξη για τα απορρίμματα της Πελοποννήσου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πράσινο φως» για την υπογραφή μέσα στον Απρίλιο της σύμβασης με την οποία θα ανατεθεί σε ιδιώτη η διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσαν η κυβέρνηση, η Περιφέρεια και ο φορέας των δήμων (ΦΟΔΣΑ). Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Επικρατείας, μετά το πέρας σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης, Εσωτερικών Παν. Σκουρλέτης, ο αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελος, ο αναπλ. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξ.  Χαρίτσης και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Επικεφαλής της σημερινής σύσκεψης ήταν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ο οποίος ζήτησε από τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ, δήμαρχο Ευρώτα, Ιωάννη Γρυπιώτη να επιταχυνθεί η συνεδρίαση των δήμων (προγραμματισμένη για τις 27 Απριλίου) με την οποία θα εγκριθεί η απαραίτητη προγραμματική σύμβαση για το έργο. Η προγραμματική σύμβαση προβλέπει τους όρους συνεργασίας δήμων και Περιφέρειας τόσο για την περίοδο κατασκευής του έργου (οπότε υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια), όσο και για την περίοδο λειτουργίας του (που θα ελέγχεται από τον ΦΟΔΣΑ).

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως προκειμένου να ολοκληρωθούν ταχύτατα τα απαραίτητα βήματα,και μάλιστα εντός του Απριλίου, ώστε να υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής του έργου», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Φλαμπουράρης, υπενθυμίζοντας τις βελτιώσεις στους όρους της σύμβασης που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πέτυχε μετά από διαπραγμάτευση με τον ιδιώτη (το ζήτημα βέβαια είναι αν και πώς αυτές θα αποτυπωθούν στη σύμβαση χωρίς να θεωρηθεί ότι ανατρέπουν τους όρους με τους οποίους πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός).

Σύμφωνα με τον κ. Φλαμπουράρη, χάρη στις αλλαγές αυτές «θα υπάρχει σημαντική μείωση στα ανταποδοτικά τέλη που θα επιβαρύνουν τους πολίτες, λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση του κόστους μεταφοράς και τη δυνατότητα διαχείρισης και αξιοποίησης μεγαλύτερης ποσότητας απορριμμάτων από τους Δήμους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή