Εναρκτήρια εκδήλωση της Documenta14 με έφιππη διαδρομή (ΒΙΝΤΕΟ)

Εναρκτήρια εκδήλωση της Documenta14 με έφιππη διαδρομή (ΒΙΝΤΕΟ)

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δώδεκα άλογα με ισάριθμους αναβάτες παρέλασαν στον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης της Documenta 14.

 

(Βίντεο: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Η εκδήλωση θα σηματοδοτήσει παράλληλα και την έναρξη μιας έφιππης διαδρομής 1.850 μιλίων, διάρκειας 100 ημερών, που θα ξεκινήσει από την Αθήνα και θα καταλήξει στο Κάσελ, διασχίζοντας χώρες, όπως η ΠΓΔΜ, η Σερβία και η Σλοβενία.

Η έναρξη και η λήξη της διαδρομής θα σηματοδοτηθεί με δυο τελετές στην Αθήνα και στο Κάσελ αντίστοιχα.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε χθες στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), απ' όπου ξεκινά η κορυφαία διεθνής εικαστική διοργάνωση documenta 14, για να εξαπλωθεί εφέτος σε όλη την Αθήνα έως τις 16 Ιουλίου.

«Μαθαίνοντας από τη Αθήνα, ο τίτλος αυτής της documenta είναι μια καλή και προκλητική ιδέα, διότι μέχρι πρότινος αυτή η έκκληση θα ακούγονταν μάλλον τετριμμένη και κάθε άλλο παρά προκλητική. Ο καθένας γνώριζε ότι φυσικά και πρέπει να μάθουμε από την Αθήνα, το λίκνο της δημοκρατίας μας. Ο τίτλος όμως αυτής της documenta αναφέρεται στο παρόν, στα πολιτικά και οικονομικά ρήγματα μεταξύ μας, τα οποία -έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ το μήνυμα- οφείλουμε να υπερβούμε»., δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ που ήταν παρών στα εγκαίνια της έκθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή