Κάτι από… Ταζ Μαχάλ στο Ζάππειο Μέγαρο για τον ινδικό γάμο

Κάτι από… Ταζ Μαχάλ στο Ζάππειο Μέγαρο για τον ινδικό γάμο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια πρωτόγνωρη εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο έκλεισαν χθες βράδυ οι τετραήμερες εκδηλώσεις ενός από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς γάμους που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια, με το ζευγάρι των νεόνυμφων να έρχεται από την Ινδία.

Περισσότεροι από 500 καλεσμένοι από τη μακρινή Ινδία με τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες άρχισαν να καταφθάνουν στο λιτά στολισμένο Ζάππειο, λίγα λεπτά μετά τη δύση του ηλίου. Οι περισσότεροι με το παραδοσιακό κόκκινο τρενάκι που έχει ως αφετηρία το Σύνταγμα και κάνει τον γύρο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Κάτι από… Ταζ Μαχάλ στο Ζάππειο Μέγαρο για τον ινδικό γάμο-1

«Έχετε μια υπέροχη χώρα, η φιλοξενία ήταν εκπληκτική. Γυρίσαμε όλη την Αθήνα, φτάσαμε μέχρι της μοναδικές παραλίες δίπλα στην πρωτεύουσα σας» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ένα από τα πρώτα καλεσμένα ζευγάρια, που βρέθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο. «Θα ξαναεπισκεφθούμε την χώρα σας. Οι τέσσερις ημέρες δεν ήταν αρκετές» μας είπε μια άλλη Ινδή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθήνα επιλέχθηκε από τους νεόνυμφους μεταξύ άλλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Κάτι από… Ταζ Μαχάλ στο Ζάππειο Μέγαρο για τον ινδικό γάμο-2

Πολλοί ήταν οι περαστικοί, κυρίως τουρίστες, που σταματούσαν και ρωτούσαν για την εκδήλωση και για την ιστορία του κτιρίου. Κάποιοι, μάλιστα, γνώριζαν ότι εδώ υπογράφηκε η συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδος στην ΕΟΚ τον Μάιο του 1979, καθώς το είχαν διαβάσει στον τουριστικό οδηγό που κρατούσαν. Αρκετοί ήταν οι περαστικοί που παρέμειναν για περισσότερο από μια ώρα μέχρι να δουν τους νεόνυμφους να καταφθάνουν.

Κάτι από… Ταζ Μαχάλ στο Ζάππειο Μέγαρο για τον ινδικό γάμο-3

Οπως είχε αποκαλύψει η «Κ» για τη φιλοξενία του ζευγαριού και των καλεσμένων του έχει δεσμευθεί κατ’ αποκλειστικότητα τις ημέρες του γάμου και των εκδηλώσεων όλο το King George και μεγάλο μέρος της «Mεγάλης Βρεταννίας». Σύμφωνα μάλιστα με όσα είχε δηλώσει ο γενικός διευθυντής των ξενοδοχείων «Μεγάλη Βρεταννία» και King George, Τιμ Ανανιάδης, ο γάμος υπολογίζεται ότι σε διάστημα 4 ημερών προκάλεσε συνολικό τζίρο 500.000 ευρώ στην αγορά της πρωτεύουσας περιλαμβανομένου και του κόστους των ξενοδοχειακών υπηρεσιών.

Κάτι από… Ταζ Μαχάλ στο Ζάππειο Μέγαρο για τον ινδικό γάμο-4

Σημειώνεται ότι ο γαμήλιος τουρισμός αναπτύσσεται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, με την Σαντορίνη να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων ιδιαίτερα ζευγαριών από την Κίνα, με το αριθμό των γάμων να ξεπερνούν πλέον και τους 1000 σε ετήσια βάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή