Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα του Δεσμού «Δεσμός για του Νέους»

Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα του Δεσμού «Δεσμός για του Νέους»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα του Δεσμού «Δεσμός για του Νέους», που την πρώτη χρονιά υποστήριξε τη δημιουργία 15 θέσεων εργασίας για νέους σε 15 κοινωφελείς οργανισμούς, εξυπηρετώντας μέσα από την εργασία τους 50.000 επωφελούμενους. Κατά την πρώτη χρονιά, οργανισμοί και υποψήφιοι εργαζόμενοι επελέγησαν κατόπιν ανοικτής πρόσκλησης για προτάσεις και αξιολόγησης πάνω από 100 αιτήσεων. Η μεγαλύτερη, όμως, επιτυχία έγκειται στο ότι οι 13 από τους 15 προσληφθέντες εξακολουθούν να εργάζονται και μετά τη λήξη του προγράμματος, αφού οι οργανισμοί εξασφάλισαν χρηματοδότηση.  Ακόμα, δύο από τα 15 άτομα συνεχίζουν να εργάζονται εθελοντικά στους οργανισμούς που δούλευαν μέσω του προγράμματος και προσπαθούν από κοινού να βρουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Η συνέχιση του προγράμματος κατέστη δυνατή χάρη στη δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative- THI) ύψους 100.000 ευρώ. Αντίστοιχα, η εταιρεία VISA προχώρησε σε δωρεά ύψους 50.00 ευρώ. Προκειμένου, ωστόσο, να εξευρεθούν ακόμα περισσότεροι πόροι ο Δεσμός έχει ξεκινήσει νέα διαδικτυακή εκστρατεία με τίτλο «Greece Works» στο generosity.com με απώτερο στόχο τη συγκέντρωση 100.000 μέχρι τον Μάιο, οπότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων. Ο «Δεσμός» απευθύνεται σε νέους μέχρι 30 ετών και κοινωφελείς οργανισμούς που χρειάζονται ανθρώπινο δυναμικό να κάνουν από κοινού αιτήσεις μέχρι τις 30 Απριλίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή