Αντιπολίτευση: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για έργα άλλων

Αντιπολίτευση: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για έργα άλλων

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έντονα δυσαρεστημένη είναι η αντιπολίτευση με τον τρόπο που διαχειρίζεται επικοινωνιακά η κυβέρνηση τα εγκαίνια των αυτοκινητοδρόμων.

Ο υπεύθυνος τομέα Υποδομών στη Νέα Δημοκρατία, Κώστας Καραμανλής, υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει τις συμβάσεις παραχώρησης στη Βουλή. «Πρέπει όμως να αφήσουμε το χθες και να δούμε το αύριο, ποια έργα θα πρέπει να σχεδιάσουμε σήμερα για το μέλλον», ανέφερε ο κ. Καραμανλής.

Πιο δεκτικός ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης. «Το ότι εγκαινιάζει ο Τσίπρας τον αυτοκινητόδρομο, είναι μία μικρή λεπτομέρεια. Το έργο ήταν έτοιμο κατά 80% όταν ανέλαβε και η κυβέρνηση έδωσε "πανωπροίκια"».

«Η Ολυμπία Οδός που εγκαινιάζετε σήμερα κ. Πρωθυπουργέ, δεν ανήκει σ’ εσάς, ανήκει στον ελληνικό λαό. Το ότι εγκαινιάζετε τον άξονα εσείς είναι μια μικρή λεπτομέρεια. Ως Αντιπολίτευση ξοδεύσατε τόνους μελάνης για να κατηγορήσετε και να καταψηφίσετε στη Βουλή τις Συμβάσεις Παραχώρησης, ενώ οργανώσατε τα κινήματα "δεν πληρώνω" για να εκπροσωπήσουν τη δική σας "λύση" του προβλήματος», ανέφερε ο πρώην υπουργός στην ανακοίνωσή του. Στη συνέχεια, ο κ. Μανιάτης με δεύτερη ανακοίνωσή του χαρακτήρισε «πολιτική και ιστορική απρέπεια» την ταύτιση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου. 

«Αποτελεί πολιτική και ιστορική απρέπεια, ο Υπουργός των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κ. Χρ. Σπίρτζης να ταυτίζει ως εμπνευστές του τον Πρωθυπουργό των δύο μνημονίων, του χρέους των 80 δις € και της εκχώρησης στους δανειστές του συνόλου της εθνικής περιουσίας, Αλ. Τσίπρα, με τον ιστορικό ηγέτη και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου. Ας αρκεστούν στη  χυδαιότητα των λόγων και πράξεων τους σε βάρος της αισθητικής και του ορθολογισμού της σημερινής γενιάς. Δεν τους επιτρέπεται η πολιτική καπηλεία του ονόματος ενός μεγάλου πολιτικού, που ένωσε τους πολίτες κι έκανε πράξη την εθνική περηφάνια και την κοινωνική αλληλεγγύη», ανέφερε ο κ. Μανιάτης.

Κικίλιας: «Αυτοί που σήκωναν τις μπάρες και έλεγαν "δεν πληρώνω", σήμερα εγκαινιάζουν τους αυτοκινητόδρομους»

«Αυτοί που σήκωναν τις μπάρες και έλεγαν "δεν πληρώνω", αυτοί που ζήταγαν από τον κόσμο να κάνει στάση πληρωμών προκειμένου να χρεοκοπήσει το ελληνικό κράτος και να ρίξουν την κυβέρνηση, σήμερα εγκαινιάζουν τους αυτοκινητόδρομους… Δεν υπάρχει καμία ντροπή;», διερωτήθηκε, από την πλευρά του, ο Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, τόνισε πως τα μεγάλα έργα έγιναν χάρις στον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή που μας έβαλε στην Ευρωπαϊκή Ενωση και πως έγιναν με 90% ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. «Τότε όλοι αυτοί οι κύριοι έλεγαν μαζί "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" και "έξω οι βάσεις και έξω από την Ευρώπη"», είπε ο ίδιος,

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή