Εξαρθρώθηκε η σπείρα που λήστευε διασήμους

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που λήστευε διασήμους

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από έρευνες μηνών, η Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής εξάρθρωσε σπείρα που διέπραττε ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις σε πολυτελείς βίλες της Αττικής. Στα θύματά της συγκαταλέγονται ένας δημοφιλής τραγουδιστής και μερικά ακόμη άτομα από τον χώρο του θεάματος.

Για την υπόθεση κατηγορούνται τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, από τους οποίους τρεις διαφεύγουν και ένας συνελήφθη. Εις βάρος των καταζητουμένων, που πιθανολογείται ότι έχουν καταφύγει στη γειτονική Αλβανία, έχουν εκδοθεί ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης. Πρόκειται για νεαρούς 25, 26 και 28 ετών, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπές, διαρρήξεις και άλλα αδικήματα. Η ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει ηγετικό ρόλο στον 28χρονο, ο οποίος τον Μάρτιο του 2016 απέδρασε από τις φυλακές Τίρυνθας, παραβιάζοντας τακτική άδεια. Από την πολύμηνη έρευνα προκύπτει ανάμειξη των τεσσάρων κατηγορουμένων σε εννέα ένοπλες ληστείες και 36 διαρρήξεις κυρίως πολυτελών μονοκατοικιών και διαμερισμάτων σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου, ενώ ερευνάται διασύνδεσή τους με άλλες εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στην Αττική.

Σε αρκετές περιπτώσεις, οι φερόμενοι ως δράστες είχαν ανοίξει πυρ κατά ιδιωτών και αστυνομικών που είχαν μπει εμπόδιο στη δράση τους. Τον Απρίλιο του 2016, στη διάρκεια ληστείας σε σπίτι στη Βούλα είχαν πυροβολήσει τον ιδιοκτήτη, ο οποίος είχε προσπαθήσει να αμυνθεί και τον Αύγουστο του 2016, ύστερα από διάρρηξη στο Καματερό είχαν πυροβολήσει αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Η πρώτη απόπειρα σύλληψής τους έγινε τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, όταν αστυνομικοί της Ασφάλειας, που στο μεταξύ είχαν ταυτοποιήσει τους εμπλεκομένους, αποπειράθηκαν να τους συλλάβουν στην Καισαριανή. Οι αλλοδαποί είχαν ανοίξει πυρ καταφέρνοντας –και τότε– να διαφύγουν. Μετά το συμβάν, οι τρεις από τους τέσσερις εμπλεκομένους εγκατέλειψαν την Αττική και διέφυγαν στην Αλβανία. Αντιθέτως, ο 22χρονος που τελικά συνελήφθη παρέμεινε στην Ελλάδα και δραστηριοποιήθηκε στη διακίνηση ναρκωτικών.

Στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν χρήματα και κλοπιμαία. Ανάμεσα σε αυτά, το χρηματοκιβώτιο που είχαν αφαιρέσει από το σπίτι δημοφιλούς τραγουδιστή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή