ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραδόθηκε ο δράστης της δολοφονίας 23χρονου στα Ανώγεια

paradothike-o-drastis-tis-dolofonias-23chronoy-sta-anogeia-2184946

Παραδόθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης ο 54χρονος, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 23χρονο ξάδελφό του στα Ανώγεια, μετά από καυγά για κτηματικές διαφορές.

Ο συνήγορος του δράστη, είχε δηλώσει την προηγούμενη ημέρα ότι ο πελάτης του προτίθεται να παραδοθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον τόπο της δολοφονίας εντοπίστηκαν αρκετοί κάλυκες διαφορετικών διαμετρημάτων.

«Πρόκειται για ένα συμβάν τραγικό που μας πάει χρόνια πίσω ως κοινωνία. Για όλα φταίνε τα όπλα και η έλλειψη υπομονής και διαλόγου μεταξύ ορισμένων ανθρώπων. Το τραγικό είναι ότι πρόκειται για θύμα και δράστη που είναι όχι μόνο συγγενείς, όχι μόνο ξαδέρφια αλλά και γείτονες με τα σπίτια τους να είναι το ένα δίπλα στο άλλο», είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουν στην ηρεμία του χωριού και κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να φερθούν κατά τρόπο τέτοιο ώστε να μην εγερθούν καταστάσεις ανεξέλεγκτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μία υπόθεση χρόνων που αφορούσε βοσκοτόπια, δεδομένου ότι και οι δύο οικογένειες είναι κτηνοτρόφοι. Οι εκτάσεις δεν ανήκαν σε καμία από τις εμπλεκόμενες οικογένειες.

Πολλοί ήταν εκείνοι που για χρόνια προσπαθούσαν να καταλαγιάσουν την αντιπαλότητα που υπήρχε και στο παρελθόν είχε δημιουργήσει εντάσεις, όχι όμως στο βαθμό του φονικού.