Η Ελλάδα, δεύτερη στις προτιμήσεις Βρετανών και Γερμανών

Η Ελλάδα, δεύτερη στις προτιμήσεις Βρετανών και Γερμανών

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τουριστικές κρατήσεις από τη γερμανική αγορά στο διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου για το καλοκαίρι με προορισμούς την Kύπρο, το Μαρόκο, την Αίγυπτο και την Ελλάδα κατέγραψαν τους υψηλότερους ρυθμούς αύξησης σύμφωνα με την Gfk.

Αναλυτικά, με βάση τα στοιχεία της διεθνούς εταιρείας ερευνών, οι κρατήσεις για την Κύπρο εμφάνισαν αύξηση κατά 143,1%, για την Αίγυπτο 115,6%, για το Μαρόκο 103,5% και για την Ελλάδα 59,1%. Ακολούθησαν σε ποσοστά αύξησης η Κροατία με 26,8% και η Τυνησία με 19,4%. Στον αντίποδα, οι κρατήσεις για την Τουρκία παρουσίασαν πτώση κατά 45% και για τις Βαλεαρίδες Νήσους 8,3%. Στην 1η θέση των ταξιδιωτικών προτιμήσεων των Γερμανών βρίσκονται οι Βαλεαρίδες και στη 2η η Ελλάδα. Σύμφωνα με την Gfk οι τρομοκρατικές ενέργειες και η ύφεση που παρατηρείται στις διεθνείς σχέσεις Τουρκίας και Γερμανίας αποτελούν τη σημαντικότερη αιτία της μετατόπισης των επιλογών των Γερμανών τουριστών σε άλλους ασφαλέστερους προορισμούς της Μεσογείου. Εξάλλου, αβέβαιη θεωρείται πλέον η διατήρηση των ανοδικών τάσεων της Αιγύπτου στις διεθνείς τουριστικές αγορές. Η πρόσφατη διπλή τρομοκρατική επίθεση στη Χώρα των Πυραμίδων προκάλεσε την έκδοση ταξιδιωτικών οδηγιών και συστάσεων από χώρες όπως η Γερμανία, η Ρωσία και το Ισραήλ για πολίτες τους που βρίσκονται ή πρόκειται να ταξιδέψουν στην Αίγυπτο. Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να προκαλέσει νέο κύμα μετατοπίσεων του διεθνούς ταξιδιωτικού κοινού για την προσεχή περίοδο τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς άλλους ασφαλείς προορισμούς.

Με βάση τα στοιχεία της Gfk οι κρατήσεις για την Ελλάδα έως τον Μάρτιο κατέγραψαν αύξηση κατά 12% και από τη Βρετανία, κατάσσοντας τη χώρα στη 2η θέση των ταξιδιωτικών προτιμήσεων των Βρετανών για φέτος πίσω από την Ισπανία. Ο κύριος όγκος των Βρετανών αναμένεται στην Ελλάδα από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο, με τα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα και την Κρήτη να βρίσκονται στις πρώτες επιλογές τους. Πάντως, ο ΕΟΤ επιχειρεί να ανοίξει και αναδυόμενες αγορές για τη χώρα, όπως είναι αυτή της Λατινικής Αμερικής. Για τον σκοπό αυτό ο γ.γ. του Οργανισμού, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, επισκέφθηκε το Σάο Πάολο της Βραζιλίας στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΕΟΤ στην έκθεση World Travel Market Latin America, που αποτελεί το κορυφαίο τουριστικό γεγονός στη Λατινική Αμερική. Ο κ. Τρυφωνόπουλος είχε μεταξύ άλλων συναντήσεις με τον υπ. Τουρισμού της Βραζιλίας Μαρξ Μπελτράο και την πρόεδρο των tour operators της Βραζιλίας Μάγκντα Νάσερ. Στο μεταξύ, οι Ελληνες ξενοδόχοι για την τόνωση της ζήτησης διατηρούν στην αρχή της φετινής σεζόν τις online τιμές τους σχεδόν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Ετσι, για τον τρέχοντα μήνα η μέση online ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο αυξήθηκε κατά 1,1% φθάνοντας σε 91 ευρώ έναντι 90 ευρώ τον ίδιο μήνα του 2016. Η μέση τιμή στην Κύπρο διαμορφώνεται στα 76 ευρώ (αύξηση 4,1%), στην Ιταλία στα 118 ευρώ (μείωση 3,3%), στην Ισπανία στα 119 ευρώ (αύξηση 7,2%) και στην Τουρκία στα 58 ευρώ (μείωση 22,8%). Σε επίπεδο πόλεων η τιμή στην Αθήνα διαμορφώνεται στα 96 ευρώ (αύξηση 1,1%), στη Ρώμη στα 127 ευρώ (μείωση 5,2%), στη Μαδρίτη στα 126 ευρώ (αύξηση 9,6%) και στην Κωνσταντινούπολη στα 57 ευρώ (μείωση 29,6%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή