Επίσκεψη του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ στη Νάπολη για θέματα που αφορούν το ΝΑΤΟ

Επίσκεψη του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ στη Νάπολη για θέματα που αφορούν το ΝΑΤΟ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, επισκέφθηκε τη Νάπολη Ιταλίας όπου και συναντήθηκε με την Ναύαρχο Μισέλ Χάουαρντ, διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων στη Νάπολη (Commander of Allied Joint Force Command Naples-US Naval Forces Europe-US Naval Forces Africa).

Κατά την συνάντηση συζητήθηκε και αναλύθηκε το περιβάλλον ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, η διμερής αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ, και τα κύρια θέματα που αφορούν στο ΝΑΤΟ. Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν:

-στην ενίσχυση των δυνατοτήτων της νότιας πτέρυγας της συμμαχίας, στους τομείς της συλλογής, επεξεργασίας και διανομής πληροφοριών,

-στις νατοϊκές ασκήσεις και επιχειρήσεις,

-στην συμβολή του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης στο Αιγαίο,

-στη συνεκπαίδευση μονάδων του ΠΝ με αντίστοιχες του USN,

-στην συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ των ειδικών δυνάμεων Ελλάδας-ΗΠΑ με την λειτουργία του Special Operations Command and Control Element (SOCCE) στο ΚΕΝΑΠ.

Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τα στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στη συμμαχική διοίκηση της Νάπολης, με τους οποίους αντάλλαξε ευχές εν όψει της εορτής του Πάσχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή