Αυξημένη ζήτηση για πακέτα εκδρομών το φετινό Πάσχα

Αυξημένη ζήτηση για πακέτα εκδρομών το φετινό Πάσχα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aύξηση κατά 17% θα παρουσιάσει η ζήτηση για οργανωμένες διακοπές κατά τη πασχαλινή περίοδο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων. Η αύξηση αυτή καταγράφεται στα οργανωμένα πακέτα διακοπών καθώς και στον προγραμματισμό διαμονών σε ξενοδοχεία και καταλύματα, τα οποία διαθέτουν στην αγορά τα τουριστικά γραφεία-μέλη των ενώσεων της Ομοσπονδίας. Εξαιρετικά δημοφιλή για την περίοδο είναι τα οργανωμένα πακέτα 3 έως 5 διανυκτερεύσεων.

Οπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, στο εσωτερικό της χώρας ιδιαίτερη ώθηση φέτος θα προσφέρει ο οδικός τουρισμός (οργανωμένα οδικά ταξίδια σε όλη την Ελλάδα, στα παραδοσιακά χωριά Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας), ενώ θετική είναι και η συμβολή της κρουαζιέρας σε τριήμερα προγράμματα. Ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις καταγράφονται φέτος στα Επτάνησα, όπου πρωταγωνιστεί η Κέρκυρα. Επιπλέον, ο Αργοσαρωνικός, οι Κυκλάδες (Σαντορίνη, Μύκονος, Πάρος, Τήνος και Σύρος), αλλά και η υπόλοιπη νησιωτική χώρα είναι ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς. Παράλληλα, θετικά κινούνται οι κρατήσεις και στην Πελοπόννησο (Λεωνίδιο, Ναύπλιο, Αργολίδα και το παραλιακό μέτωπο από την Κυλλήνη μέχρι την Κυπαρισσία). Στη βόρεια Ελλάδα παρουσιάζεται κίνηση στη Χαλκιδική και στην Πιερία.

Αυτό το Πάσχα οι Ελληνες αποφάσισαν να ταξιδέψουν περισσότερο και στο εξωτερικό, προτιμώντας κυρίως πακέτα σε κλασικούς προορισμούς της Κεντρικής Ευρώπης, τη Ρώμη, το Λονδίνο, το Παρίσι, καθώς και τα Βαλκάνια, ενώ αυξητικά κινούνται οι κρατήσεις και για Ισπανία, Πορτογαλία, Ντουμπάι, Ασία και ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή