Καθημερινό φαινόμενο οι επιθέσεις με μολότοφ

Καθημερινό φαινόμενο οι επιθέσεις με μολότοφ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθημερινότητα αποτελούν πλέον οι επιθέσεις με μολότοφ στις διμοιρίες των ΜΑΤ που σταθμεύουν μόνιμα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη και στο κτίριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων. Κάθε βράδυ, νεαροί με καλυμμένα πρόσωπα πετούν πέτρες, μπουκάλια και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, δίχως ποτέ να συλλαμβάνονται. Αντίθετα, διαλύονται ανενόχλητοι στα στενά των Εξαρχείων, συγκεντρώνουν πολεμοφόδια, παρασκευάζουν βόμβες μολότοφ και επιστρέφουν εξαπολύοντας νέες επιθέσεις.

Το «παιχνίδι» με τις διμοιρίες διαρκεί συνήθως μία με δύο ώρες και σ’ αυτό το διάστημα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην οδό Πατησίων διακόπτεται.

Μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση έχουν οι επιθέσεις κατά το Σαββατοκύριακο, καθώς τότε ο αριθμός των νεαρών που συγκεντρώνονται στα Εξάρχεια για να διασκεδάσουν αυξάνεται.

Κρίνοντας από την αντίδραση της αστυνομίας στις καθημερινές επιθέσεις των νεαρών, οι αξιωματικοί της ΓΑΔΑ δεν μοιάζει να προβληματίζονται από την έξαρση του φαινομένου. Το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης και η διάταξη των δυνάμεων παραμένουν αμετάβλητα.

Το βράδυ της Τετάρτης, ενδεικτικά, νεαροί εξαπέλυσαν αλλεπάλληλες επιθέσεις κατά των διμοιριών στη Χαρ. Τρικούπη και στην οδό Πατησίων. Κατά το διάστημα μεταξύ 10.10 μ.μ. και 10.20 μ.μ. εκτόξευσαν μολότοφ στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στη συμβολή της οδού Πατησίων με τον πεζόδρομο της Τοσίτσα και, ταυτόχρονα, μια δεύτερη ομάδα εξαπέλυε επιθέσεις για πάνω από μία ώρα με πέτρες και μολότοφ στη διμοιρία έξω από το ΠΑΣΟΚ.

Προσαγωγές

Προσήχθησαν τέσσερις νεαροί, οι τρεις αφέθησαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε ανάμειξή τους στα επεισόδια, ενώ ο τέταρτος, υπήκοος Αλβανίας, κρατήθηκε για παράνομη είσοδο στη χώρα και αναμένεται να κινηθούν διαδικασίες απέλασης εις βάρος του.

Παρόμοιες επιθέσεις καταγράφηκαν τη Δευτέρα και την Τρίτη το βράδυ. Τη νύχτα της Τρίτης, τα επεισόδια είχαν ιδιαίτερη ένταση και διάρκεια. Ξεκίνησαν στις 9.45 μ.μ. και ολοκληρώθηκαν τα μεσάνυχτα. Σε μία μάλιστα από τις επιθέσεις, οι κουκουλοφόροι πλησίασαν τη διμοιρία στην οδό Χαριλάου Τρικούπη μέσω της οδού Βαλτετσίου και εκτόξευσαν πάνω από 20 βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών, δίχως πάντως να προκληθούν φθορές ή τραυματισμοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή