Ο γιος ανέλαβε την ευθύνη για το φονικό στα Ανώγεια

Ο γιος ανέλαβε την ευθύνη για το φονικό στα Ανώγεια

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΕΘΥΜΝΟ. Ολική ανατροπή στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 23χρονου στα Ανώγεια, καθώς ο γιος του 54χρονου ανέλαβε ενώπιον του ανακριτή την ευθύνη, υποστηρίζοντας ότι το δικό του όπλο προκάλεσε το φονικό.

Πατέρας και γιος πέρασαν την πόρτα του ανακριτή Ρεθύμνου στις 11 χθες το πρωί και όπως αναμενόταν κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Στην απολογία του ο 21 ετών κατηγορούμενος υποστήριξε πως οι σφαίρες του δικού του Καλάσνικοφ ήταν εκείνες που «χτύπησαν» τον 25χρονο, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του υποστήριξαν πως δέχτηκαν πρώτοι τις σφαίρες του Μανώλη Στρατάκη και δύο ακόμη ανδρών που βρίσκονταν στο σημείο και μετά απάντησαν εκείνοι. Ουσιαστικά είπαν ότι είχε προηγηθεί καταιγισμός σφαιρών από την άλλη πλευρά πριν αναγκαστούν να πυροβολήσουν και για τον λόγο αυτό ζήτησαν να εξεταστεί το πίσω μέρος του αυτοκινήτου τους, προκειμένου να διαπιστωθεί, από τον αριθμό των οπών, του λόγου του το αληθές.

Μάλιστα, οι δύο κατηγορούμενοι έχουν παραδώσει τα όπλα τους –ένα Καλάσνικοφ και ένα 9άρι πιστόλι– για εξέταση και ζήτησαν να τα υποβάλει στην ίδια διαδικασία και η άλλη πλευρά.

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας είχε απαγγείλει και στους δύο τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από κοινού, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή από κοινού, της παράνομης οπλοκατοχής, οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Μέχρι χθες μόνο ο 54χρονος εμφανιζόταν ως δράστης του φονικού, αν και η πλευρά του θύματος υποστήριζε ότι και ο γιος του ήταν εκείνος που πυροβόλησε τον 23χρονο. Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης που έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους, πατέρας και γιος ομολόγησαν ότι ο 21χρονος έριξε τη μοιραία σφαίρα που προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του 23χρονου Μανόλη Στρατάκη.

Τόσο ο 54χρονος όσο και ο 21χρονος γιος του οδηγήθηκαν από τα δικαστήρια στα κρατητήρια, ενώ αμέσως μετά οι συνήγοροι υπεράσπισής τους ενημέρωσαν τους συγγενείς τους. Από την άλλη πλευρά, οι συγγενείς του θύματος αποχώρησαν μόλις έμαθαν για την απόφαση.

Να τονίσουμε ότι η μητέρα του θύματος, σε δηλώσεις της σε τηλεοπτικό σταθμό είπε ότι είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και τόνισε «θέλω στα βάθη που βάλανε τον γιο μου να πάνε και οι δύο και πιο βαθιά ακόμα. Και να ακουστεί στην τηλεόραση. Και μακάρι να είμαι η τελευταία μάνα. Γιατί το παιδί μου έφυγε άδικα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή