Υποστελεχωμένη ακόμη η ΜΕΘ Πύργου

Υποστελεχωμένη ακόμη η ΜΕΘ Πύργου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αδυναμία να δεχθεί νέους ασθενείς λόγω της σοβαρής υποστελέχωσής της είναι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Πύργου. Οι δύο γιατροί του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου Ζακύνθου που, με εντολή της διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, έπρεπε να μετακινηθούν στο νοσοκομείο Πύργου για να καλύψουν τα κενά, έως και την Τετάρτη δεν είχαν παρουσιαστεί στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα η ΜΕΘ του Πύργου να συνεχίζει να στελεχώνεται με μόλις δύο εξειδικευμένους γιατρούς.

Η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας απέστειλε «εξαιρετικά επείγον» έγγραφο στο νοσοκομείο Ζακύνθου την περασμένη Δευτέρα με τον χαρακτήρα «εντέλλεσθε» για τη μετακίνηση των δύο γιατρών «για κάλυψη έκτακτων υπηρεσιακών και εφημεριακών αναγκών από 11/04/2017 έως και 30/4/2017». Δηλαδή οι γιατροί έπρεπε από την επόμενη ημέρα να μετακινηθούν στον Πύργο. Στο «εντέλλεσθε» αντέδρασε ο Ιατρικός Σύλλογος Ζακύνθου, που σε ανακοίνωσή του κατηγορεί την 6η ΥΠΕ για αντιδεοντολογικές και καταχρηστικές μεθόδους. Οπως μάλιστα διευκρινίζει, «ο μεν ένας γιατρός εξειδικεύεται ακόμη στην εντατικολογία στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου και ως εκπαιδευόμενος δεν δύναται να μετακινηθεί, ο δε άλλος δεν έχει εκπαιδευθεί καθόλου στην εντατικολογία και ως εκ τούτου δεν δύναται να προσφέρει για τον σκοπό που μετακινείται».

Ο σύλλογος κατηγορεί την ΥΠΕ ότι δεν υπολογίζει τις σοβαρές συνέπειες της μετακίνησης των δύο γιατρών στο νοσοκομείο, διότι θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στην κάλυψη των εφημεριών του χειρουργικού τομέα και στο πρόγραμμα διακομιδών βαρέων πασχόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή