Συλλυπητήρια πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας στις οικογένειες των τεσσάρων αξιωματικών

Συλλυπητήρια πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας στις οικογένειες των τεσσάρων αξιωματικών

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των τεσσάρων αξιωματικών εξέφρασε σύσσωμη η πολιτειακή και η πολιτική ηγεσία της χώρας, με την αντιπολίτευση μάλιστα να επισημαίνει την ανάγκη να διερευνηθούν το ταχύτερο τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου.

«Η πατρίδα και ο λαός μας εκφράζουν, μαζί με τη βαθιά οδύνη, ειλικρινή ευγνωμοσύνη προς τους ηρωικούς αξιωματικούς που έπεσαν στον βωμό της θωράκισης της Εθνικής μας Αμυνας και της χαλύβδωσης του φρονήματος των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Ας είναι η θυσία τους κορυφαία παρηγοριά για τις οικογένειές τους, προς τις οποίες εκφράζω θερμά συλλυπητήρια αλλά και αμέριστη συμπαράσταση», είπε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Η απώλεια των τεσσάρων αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού σε ώρα καθήκοντος προκαλεί βαθιά οδύνη σε όλους μας», τόνιζε λίγο αργότερα και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, εκφράζοντας και εκείνος «θερμά συλλυπητήρια» στις οικογένειες, εκ μέρους όχι μόνον της κυβέρνησης αλλά και του ελληνικού λαού.

«Οι Ελληνες οφείλουμε πολλά στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεών μας, καθώς κάτω από αντίξοες συνθήκες, με αυταπάρνηση και περηφάνια, με το αξιόμαχο και το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσής τους, υπηρετούν την ειρήνη και την ασφάλεια της πατρίδας μας», έγραψε στο Διαδίκτυο ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης εκφράζοντας και εκείνος τη θλίψη του για τους τέσσερις αξιωματικούς αλλά και ευχόμενος γρήγορη ανάρρωση στην τραυματία αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα. «Προσβλέπω στην ταχεία διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος», κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ., κάτι που ζήτησε και ο κ. Δημ. Κουτσούμπας. «Πρέπει να διερευνηθούν άμεσα όλα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα», ανέφερε το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

«Ολόκληρη η Ελλάδα πενθεί για τις ζωές που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων», τόνισε και η κ. Φώφη Γεννηματά, ενώ σε προσωπικό του μήνυμα στο Τwitter ο Στ. Θεοδωράκης, «υποκλινόμενος στις οικογένειες των στελεχών του Στρατού που χάθηκαν στο Σαραντάπορο», ζήτησε και εκείνος το ταχύτερο «το πόρισμα για τα αίτια».

Να τιμήσει, τέλος, ως ήρωες τους τέσσερις αξιωματικούς ζήτησε από την κυβέρνηση ο Βασ. Λεβέντης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή