Στήριξη Πατούλη σε Καμίνη για το προσφυγικό

Στήριξη Πατούλη σε Καμίνη για το προσφυγικό

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος εδώ και δύο χρόνια έχει επισημάνει την έλλειψη ολοκληρωμένου εθνικού σχεδιασμού όσον αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού. Από την πρώτη περίοδο επισημάναμε ότι οι Δήμοι είναι αυτοί που κλήθηκαν να σηκώσουν το κύριο βάρος της υποδοχής και στη συνέχεια της διαχείρισης των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών, την ώρα που η Κεντρική Εξουσία και οι μηχανισμοί της αιφνιδιάστηκαν κι αποδείχθηκαν ανέτοιμοι να ανταποκριθούν στο πρόβλημα» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΚΕΔΕ και προσθέτει: 

«Η Κ.Ε.Δ.Ε. είναι αυτή που αναζήτησε στην Ευρώπη συνεργασίες και πόρους για τη διαχείριση του προσφυγικού και ζητά εδώ και δύο χρόνια να υπάρξει μια ουσιαστική συνεργασία μεταξύ Κεντρικής Εξουσίας και Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό. Εδώ και καιρό ζητούμε να μην αιφνιδιαζόμαστε από τις αποφάσεις της Κυβέρνησης αλλά απαιτούμε να έχουμε ρόλο, αρμοδιότητες και πόρους για τη διαχείριση του ζητήματος, κάτι όμως που μας αρνείται πεισματικά το Κεντρικό Κράτος».

Σε άλλο σημείο  αναφέρεται πως «είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση που νιώθει ο Δήμαρχος της Αθήνας για το «βάρος» που σηκώνει η πρωτεύουσα της χώρας, όσον αφορά την παραμονή στα όρια της πόλης του χιλιάδων προσφύγων. Το ίδιο δικαιολογημένη είναι και η αγανάκτηση πολλών άλλων Δήμων σε όλη την Ελλάδα, που χωρίς να ερωτηθούν από κανέναν είδαν να λειτουργούν στα όρια τους κέντρα φιλοξενίας προσφύγων χωρίς να υπάρχει ένα συνολικό εθνικό σχέδιο διαχείρισης. Οι εικόνες ντροπής που ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα δεν μας τιμούν ως χώρα κι αδικούν τις τοπικές μας κοινωνίες που διακρίνονται για την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους» και καταλήγει λέγοντας «όμως δεν έχει δίκιο ο Δήμαρχος της Αθήνας όταν αναφέρει ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της Κ.Ε.Δ.Ε το ζήτημα της κατανομής των προσφύγων. Δεν έχει δίκιο γιατί η Κ.Ε.Δ.Ε. έχει συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες θέσεις για το σύνολο του προβλήματος». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή