Χίος: Δύο συλλήψεις ακροδεξιών μετά από επεισόδια στον καταυλισμό της Σούδας

Χίος: Δύο συλλήψεις ακροδεξιών μετά από επεισόδια στον καταυλισμό της Σούδας

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη δύο ατόμων από το χώρο της ακροδεξιάς προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Χίο, μετά από  επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ, στον καταυλισμό της Σούδας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ακραία στοιχεία φαίνεται πως μετέφεραν την ένταση που νωρίτερα είχε δημιουργηθεί στο δημοτικό συμβούλιο του νησιού πετώντας πέτρες μέσα στον καταυλισμό.

Από τα επεισόδια έγιναν επτά προσαγωγές μεταναστών ενώ δυο άτομα που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο συνελήφθησαν και οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για επιθέσεις.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ,  αναγνωρίσθηκαν από πρόσφυγες που δέχτηκαν την επίθεση,

Μάλιστα, ένας από αυτούς τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο του νησιού.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Χίου ψήφισε, κατά πλειοψηφία, πρόταση του δημάρχου με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του στην ενοικίαση χώρου της πρώην Κλινικής Αυγουστή, που βρίσκεται κοντά στον καταυλισμό της Σούδας, από την ισπανική ΜΚΟ Salvamento Maritimo Humanitario (SMH). Σημειώνεται ότι η SMH έχει σαν στόχο τη δημιουργία Κέντρου πληροφόρησης και παροχής υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας.

Κάτοικοι της περιοχής, συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο την ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέτοντας ψήφισμα, με το οποίο εξέφραζαν την αντίθεσή τους «στη λειτουργία μιας πρόσθετης δομής, οποιασδήποτε μορφής και μάλιστα από ΜΚΟ». Παρά την παρουσία της αστυνομίας, κατά τη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι εντάσεις.

Όπως κατήγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος του ΚΚΕ Γιώργος Αμπαζής, προπηλακίστηκε την ώρα που προσπαθούσε να εισέλθει στο Δημοτικό Κατάστημα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή