Δημοσιογραφική συνεργασία Ελλάδας – Κίνας

Δημοσιογραφική συνεργασία Ελλάδας – Κίνας

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ιδιαιτέρως παραγωγική επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Xinhua News Agency, Cai Mingzhao, επιβεβαιώνοντας τις εξαιρετικές προοπτικές για την επέκταση συνεργασιών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο κ. Cai συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Λ.Δ. της Κίνας στην Ελλάδα, Zou Xiaoli, συναντήθηκε προχθές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Μίλησαν για οικονομικά και πολιτικά θέματα, αλλά και την εδραιωμένη ιστορική φιλία των δύο λαών.

Ο κ. Cai στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Ελλάδα συναντήθηκε με τον κ. Θεμιστοκλή Αλαφούζο και τον κ. Αλέξη Παπαχελά και αντιπροσωπεία δημοσιογράφων της «Κ», με τους οποίους συζήτησε την προοπτική της συνεργασίας ανάμεσα στην εφημερίδα και στον κινεζικό ειδησεογραφικό κολοσσό. Το πρακτορείο έχει ενεργό προσωπικό άνω των 12.000 ατόμων σε 80 γραφεία στην Κίνα, ενώ διαθέτει περίπου 130 γραφεία στο εξωτερικό. Ο επικεφαλής του υπογράμμισε στην «Κ»: «Η Κίνα και η Ελλάδα είναι πηγές πολιτισμού της Ανατολής και της Δύσης, γι’ αυτό δίνουμε μεγάλη έμφαση στη σχέση μας με την Ελλάδα. Φέτος, χρονιά πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, δίνουμε μεγάλη σημασία και στη συνεργασία μας με την εφημερίδα “Καθημερινή”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή