Αμεσα η λύση για τα σκουπίδια Ζακύνθου

Αμεσα η λύση για τα σκουπίδια Ζακύνθου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση προσωρινή όσο και την οριστική λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων της Ζακύνθου συζήτησε ευρεία σύσκεψη χθες στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλου, άλλων κυβερνητικών παραγόντων, καθώς και του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου και του αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Λ. Νιοτόπουλου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, πρώτον, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να γίνει δυνατή η προσωρινή εγκατάσταση δεματοποιητή απορριμμάτων σε προβλεπόμενο χώρο, ιδιοκτησίας του δήμου. Δεύτερον, θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για ένταξη στο ΕΣΠΑ της οριστικής λύσης της διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού, στη θέση Λίβας.

Το πρόβλημα της συσσώρευσης σκουπιδιών είναι τεράστιο, συνιστώντας άμεση απειλή για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του, όπως επίσης και για το περιβάλλον, λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Εκπρόσωποι των tour operators πραγματοποίησαν συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα με τον δήμαρχο του νησιού, Π. Κολοκοτσά, ζητώντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Ως χώρος για την εγκατάσταση του δεματοποιητή φαίνεται πως επιλέγεται η περιοχή του Σκοπού, πλησίον του ΧΥΤΑ. Κυβερνητικοί παράγοντες επέρριπταν ευθύνες στις τοπικές αρχές για την καθυστέρηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή