Ξεκίνησε το πρόγραμμα στέγασης αιτούντων άσυλο στην Κρήτη

Ξεκίνησε το πρόγραμμα στέγασης αιτούντων άσυλο στην Κρήτη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σύμβαση μεταξύ της Αναπτυξιακής Ηρακλείου και της Υπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες , για το Πρόγραμμα στέγασης αιτούντων ασύλου στην  Κρήτη, επισημοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Ηρακλείου.

Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής , περιλαμβάνει τη φιλοξενία συνολικά 750 αιτούντων ασύλου σε 125 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Κρήτη, με το ενδιαφέρον και άλλων ιδιόκτητων διαμερισμάτων να είναι έκδηλο, καθώς έχουν δημοσιευτεί ήδη οι προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος  στις πόλεις του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Λασιθίου και όμορων περιοχών.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αξιοπρέπειας για όλους, καθώς  διασφαλίζει την ειρηνική συνύπαρξη και ασφάλεια των αιτούντων ασύλου και των τοπικών κοινωνιών», δήλωσε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφοντας σήμερα στο νησί της Κρήτης βλέπω πόσο εχουν προχωρήσει οι προετοιμασίες για την υλοποίηση του προγράμματος», πρόσθεσε ο Philippe Leclerc, Αντιπρόσωπος της Y.Α. στην Ελλάδα.

Στο πρόγραμμα, που έχει περίοδο υλοποίηση μέχρι το τέλος του 2017, κα απασχολούν σε πρώτη φάση 45 άτομα σε όλη την Κρήτη. Φορέας υλοποίησης είναι η Αναπτυξιακή Ηρακλείου μέσω συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο με την ΑΜΚΕ Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή Πλοηγός, το ΑΚΟΜΜ – ΨΗΛΟΡΕΙΣΗΣ,  την ΑΜΚΕ Σύμπραξη Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση και την Αναπτυξιακή Λασιθίου, τις δομές τοπικής αυτοδιοίκησης, αρμόδιους φορείς και την κοινωνία των πολιτών.

Η προσέλευση των προσφύγων κα αρχίζει σταδιακά μέσα στον Μάιο και οι ωφελούμενοι θα είναι κυρίως οικογένειες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή